TMMOB MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ ÇOCUK VE MİMARLIK ÇALIŞMALARI MERKEZİ LOGO YARIŞMASI


TMMOB MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ
ÇOCUK VE MİMARLIK ÇALIŞMALARI MERKEZİ
LOGO YARIŞMA ŞARTNAMESİ


A. YARIŞMANIN ADI

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi “Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi”nin kurumsal kimliğini oluşturacak Logo/logotype ‘ın elde edilmesi.


B. YARIŞMANIN AMACI


TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesinin 2002 yılından başlattığı ÇOCUK VE MİMARLIK çalışmaları mimarlığın kendini var etme sürecinin yeniden kurgulanmasını, toplum ile en temelde iletişime geçme yöntemini ve geleceğin kentlerinin ve kentlilerinin şekillendirilmesini barındırır. Bu çalışmaların sürekliliğinin sağlanması ve katılımcı-özgün-özgür yapısının korunması amacıyla “Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi” kurulmuştur. Yarışma Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yapılacak Çocuk ve Mimarlık çalışmalarının kurumsal kimliğini oluşturmayı, bu çalışmaların tüm yazışma ve tanıtım ve ürünlerinde kullanılmak üzere, yaratıcı bir konseptin geliştirilmesini amaçlıyor.


C. YARIŞMANIN KONUSU


TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube bünyesinde 2002 yılından itibaren, mimarlık kültürünün çocuklarla buluşması, mimarlığın toplumsallaşması ve çocuklarda mekan, çevre ve kent bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen, Çocuk ve Mimarlık çalışmalarının kurumsal olarak sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla kurulmuş Ankara Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi’ nin logosunun elde edilmesidir.


D. YARIŞMAYA KATILIM

Yarışma TC vatandaşı olan herkese açıktır.
Yarışma sayısal ortamda açılmıştır. Yarışmacı www.mimarlarodasiankara.org sitesine girerek "kayıt olma" işlemini yapmak için "KAYIT" tuşuna basarak karşısında çıkan formu eksiksiz dolduracaktır. Formda verilen bilgilerin eksik ve/veya yanlış olması halinde yarışmacının verdiği eser/eserler ödül kazanmış olsa bile değerlendirme dışı kalır.
Yarışmacı formu doldurduktan sonra kendisine bir şifre verilir. Yarışmacı tüm işlemleri ve eser teslimini bu şifre ile TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi sayısal sistem dönüşüm projesi (Mim-Ağ) üzerinden ayrılan özel alanda gerçekleştireceklerdir.
Yarışmacı en fazla 2 eserle katılabilir.
Yarışmacılara herhangi bir basılı malzeme verilmeyecektir. Ancak Mimarlar Odası Ankara Şubesi web sayfası üzerinden bugüne kadar gerçekleştirilen Çocuk ve Mimarlık çalışmalarına ulaşabilecekler ve bilgi alabileceklerdir.


E. YARIŞMACILARDAN İSTENENLER

Logonun kullanım ortamları, resmi dokümanlar (antetli kâgıt, zarf, kartvizit, davetiye, afiş, flama, pankart, kokart, program, broşür, sertifika, kimlik kartı, web sitesi vb.) ile Çocuk ve Mimarlık çalışmalarının ürünleri (kitap, katalog, video, CD, plaket, rozet, sticker, hatıra eşya, çanta vb.) olarak düşünülmelidir. Logolar renkli ve siyah beyaz olarak uygulanabilecek şekilde tasarlanmalıdır. Logonun çeşitli malzemeler üzerine (kağıt, bez, muşamba, metal, ahşap vb.) uygulanacağı ve İnternet ortamında kullanılacağı göz önüne alınmalıdır.



Tasarımlar 15X15 cm olarak renkli çalışılacak, ayrıca 2x2 cm renkli ve siyah beyaz küçük tasarımları da olacaktır.
Tasarımlar 300 dpi çözünürlüğünde ve JPG formatında hazırlanacaktır.
Yarışmacı, esin kaynağı ve kullandığı simgelere yönelik en fazla 200 kelimelik bir açıklama metni sunacaktır.
Tasarımlar daha önce hiçbir yarışmada kullanılmamış olmalıdır.


F. YARIŞMANIN TAKVİMİ

Yarışmanın ilanı 01 Mart 2007
Teslim tarihi 5 Nisan 2007
Sonuçların açıklanması 9 Nisan 2007
Ödül töreni ve sergi 14 Nisan 2007



G. SONUÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Jüri değerlendirmesini elektronik ortamda gösterimin yanı sıra, eserlerin okunaklı baskıları (her eser için tek A4 kağıt) üzerinden yapacaktır.


H. JÜRİ ÜYELERİ VE RAPORTÖRLERİN İSİM VE KİMLİKLERİ

1. Danışman Jüri Üyeleri
1. Aysel Çetinsoy TMMOB Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu Üyesi
2. Fatih Söyler Mimar
3. Fatma Cebeci TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi
4. Nilgün Çavuşoğlu UNİCEF Proje Asistanı
5. M.Tevfik Gürsu Mimar


2. Asil Jüri Üyeleri
1. Ali Hakkan TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi
2. Bekir Onur A.Ü.Çocuk Kültürü Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü
3. Doğan Hızlan Gazeteci
4. Işık Aksoy Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü Öğr. Üyesi,Mimar
5. İlknur Ataman Mimar
6. Metin Aygün Mimar
7. Namık Kemal Sarıkavak H.Ü,Grafik Tasarım Bölümü Öğr.Üyesi
8. Raul Mansur Grafiker
9. Tuğyan Aytaç Dural Mimar, Başkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü Öğr.Üyesi


3. Yedek Jüri Üyeleri
1. Arsen Kösterit Mimar
2. Can Mengilibörü Grafik Tasarımcı
3. Devrim Kısaalioğlu Mimar
4. Durmuş Tipici Kimya Mühendisi
5. Jülide Zeynep Öztürk Mimar


(Jüri, danışman jüri üyeleri ve yedek jüri üyeleri ile birlikte toplanır. Asıl jüri üyelerinden en az 5 kişinin katılımı ile çalışmasını tamamlar. Herhangi bir nedenle asıl jüri üye sayısının 5 in altına düşmesi durumunda sırayla yedek jüri üyeleri çağrılarak gerekli sayı tamamlanır.)

4. Raportörler
1. Hazeli Akgöl Mimar
2. Ferhan Temiz Bilgi İşlem Merkezi
3. Sevgi Bölücek Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi


I. ÖDÜLLER

Jüri tarafından aşağıdaki ödüller verilecektir:

1.Ödül 2000 YTL
2.Ödül 1500 YTL
3.Ödül 1000 YTL


J. ÖDÜL TÖRENİ VE SERGİLENMESİ

Ödül töreni ve sergi, Ankara’da Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından belirlenen mekanda gerçekleşecektir. Sergi mekanına ilişkin bilgiler oda web sayfasından ilan edilecektir.


K. TELİF HAKKI

Birinci seçilen logonun tüm kullanım hakları süresiz ve sınırsız olarak yarışmanın amacında ve şartnamesinde belirtildiği şekilde TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nindir. Yarışmacılar eserlerinin TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesince müelliflerin isimleri belirtilerek sergilenmesini ve her türlü ortamda yayınlanmasını kabul ederler.




Yarışmaya katılanlar bu koşulları kabul ederler.


(*) Bu yarışma Çocuk ve Mimarlık çalışmalarına emeği geçen 25.08.2006.tarihinde vefat eden üyemiz “Olcay Ünlüsayın” anısına açılmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

EUROPA NOSTRA AWARDS 2008

GENÇ KADINLARA Sivil Toplum Kuruluşlarında, Meslek Odalarında, Parlementoda ve Yerel Yönetimlerde deneyim kazandırmaya yönelik eğitim ve staj