Create Europe 2008 Moda Tasarım Yarışması


Create Europe 2008 Moda Tasarım Yarışması

Create Europe: The Fashion Academy Award, genç Türk moda tasarımcılarının katılımını bekliyor. Goethe Enstitüsü’nün girişimiyle ve European National Institutes of Culture’ın (EUNIC) işbirliğiyle, moda yüksek okulları ve akademileri için gerçekleştirilen Avrupa çapındaki moda yarışması, genç Türk tasarımcılarına yeni kapılar açıyor.

Create Europe adıyla sunulacak uluslararası yarışmanın amacı hem genç yaratıcı yetenekleri ve moda eğitim kurumlarını hem de Avrupa içindeki moda iletişim ağını ve işbirliğini desteklemektir.
Bu uluslararası yarışmayı Türk moda tasarımcılarına, tasarım kamuoyuna ve medyaya tanıtan bir etkinlik düzenlenecektir. Creative Europe’ı tanıtma amacıyla düzenlenecek etkinlik, 131 yıllık tarihi dokusuyla farklılaşan İstanbul’un en yeni performans mekanı The Hall’de 26 Şubat 2008 tarihinde saat 19:30’da gerçekleştirilecektir. Avantgarde Moda tasarımcısı Ümit Ünal’ın enstalasyonlarıyla zenginleşecek etkinlikte yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiler alınabilecektir. Etkinlik bir partiyle sonlanacaktır. Yarışma için başvurular 24 Ocak– 30 Haziran 2008 tarihleri arasinda olacaktır.

Yarışmada aşağıdaki kategorilerde 4 ödül dağıtılacaktır:
En iyi genç, profesyonel moda tasarımcısı ödülü: „1 Sene Berlin Paketi“ veya „Quelle-Fellow“: Özel eğitimler, moda fuarında sunum, Berlin’deki profesyonel modacıların gözetimi altında çalışma imkanı, koleksiyonun bazı parçalarının Quelle kataloğunda yer alması.
En avantgard moda tasarımcısı ödülü: Moda fuarında sunum, özel ve yoğun medya ilgisinin sağlanması, yeni bir koleksiyonun hazırlanması için 10.000,00 € değerinde para ödülü.
En iyi moda tasarımı öğrencisi ödülü: Mezuniyet sınavı sonrasında yapılmak üzere Quelle firmasının pazarlama ve dağıtım departmanlarında 6 haftalık staj.
5.000,00 € değerindeki izleyici ödülü: 30 ülkede yapılacak kapanış etkinliklerine katılan misafirler SMS yoluyla izleyici ödülüne hak kazanacak yarışmacıyı belirleyecek.

Create Europe: The Fashion Academy Award

Tarihler: 25.02.2008~30.06.2008

Yarışmanın ayrıntılı bilgileri:
17 Ocak’tan itibaren www.createurope.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması