Siemens Opera Yarışması 10 yılında


Siemens Opera Yarışması 10 yılında

Ülkemizde opera sanatının en önemli destekçilerinden Siemens A.Ş., bu yıl onuncusunu düzenleyeceği geleneksel opera yarışması ile Türkiye`nin bu alandaki genç yeteneklerini keşfetmeye ve amatör opera sanatçılarının kariyerlerinde yeni kapılar açmaya devam ediyor.

Ülkemizde opera sanatının en önemli destekçilerinden Siemens A .Ş., bu yıl onuncusunu düzenleyeceği geleneksel opera yarışması ile Türkiye "nin bu alandaki genç yeteneklerini keşfetmeye ve amatör opera sanatçılarının kariyerlerinde yeni kapılar açmaya devam ediyor.


İlk kez düzenlendiği 1998 yılından bu yana operaya gönül veren genç yeteneklerin her sene sabırsızlıkla beklediği Siemens Opera Yarışması "nın bu yıl onuncusu düzenleniyor. Siemens "in, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Başrejisörü Yekta Kara "nın danışmanlığında gerçekleştirdiği Siemens 10. Opera Yarışması bu yıl da genç sanatçıların yeteneklerini sergileyecekleri kıyasıya bir mücadeleye sahne olacak.


Siemens 10. Opera Yarışması "nın ön elemeleri 25 Mart tarihinde düzenlenecek. Yarı final ve final ise 26-27 Mart tarihlerinde halka açık olarak gerçekleştirilecek. Sonuçlar, 28 Mart akşamı dereceye giren sanatçıların sahne alacağı ödül töreninde açıklanacak.


Yarışmanın birincisi Karlsruhe Operası "nda bir yıllık burs ve Goethe Institut Inter Nationes İstanbul "da 4 aylık Almanca bursu; ikincisi Salzburg Mozarteum Müzik Akademisi"nde 6 haftalık yaz bursu ve Goethe Institut Inter Nationes İstanbul "da 2 aylık Almanca bursu; üçüncüsü ise 2000 Avro para ödülü kazanacak. Seçici Kurul "un İstanbul Devlet Opera ve Balesi Başrejisörü Doç . Yekta Kara , Devlet Sanatçısı Mete Uğur , Dresden Operası Genel Sanat Yönetmeni Prof. Gerd Uecker , Karlsruhe Operası Genel Sanat Yönetmeni Achim Thorwald ve Siemens Kurum Temsilcisi Özen İncecik "ten oluştuğu yarışmaya T.C. vatandaşı olan ve 1 Ocak 1978"den sonra doğan tüm opera sanatçıları katılabilecek.

ayrintili bilgi icin:
http://www.siemens.com.tr/web/291,1690/siemens_tr/microsite__siemens_opera_yarismasi/anasayfa/anasayfa

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması