Hayata + Yeni dönem başvuruları başladı.


Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Coca-Cola Türkiye tarafından 2005 yılında oluşturulan “Hayata Artı” Gençlik Programı, gençler tarafından tasarlanan, toplumsal fayda hedefleri olan, yenilikçi, yaratıcı, çevreye duyarlı, katılımcı, sürdürülebilir, yaşam kalitesini artırmaya yönelik projeleri desteklemektedir.

“Hayata Artı”nın amacı gençlerin, toplumsal ve çevresel sorunlara karşı çözümler içeren projeler geliştirmelerine, bir başka deyişle “Hayata Artı” katacak gençlik girişimlerinin önünün açılmasına katkıda bulunmaktır.

İki aşamalı başvuru sürecinden oluşan “Hayata Artı” Gençlik Programı' nda projelendirilebilir fikri olan gençlere danışmanlık sağlanmakta, proje fikirleri ilk aşamada başarılı bulunan ekiplere uzmanlar tarafından proje tasarımı, yönetimi ve iletişim konularında ana başvurularını yapmadan önce eğitimler verilmekte ve ekiplerle atölye çalışmaları yapılmaktadır. Eğitimler sonrası sunulan ana başvurular arasından seçici
kurul tarafından seçilen projelere “Hayata Artı” tarafından fon desteği ve danışmanlık sağlanmaktadır. Projelerin uygulama aşamasında tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilmekte, düzenli uzman ziyaretleri ile projeleri gözden geçirme ve iyileştirme amaçlı öneriler geliştirilmektedir.

“Hayata Artı” bugüne kadar, Trabzon, Kocaeli, Van, Mardin, Siirt, İstanbul, Mersin, Bursa, Adana ve Konya, Kahramanmaraş, Batman, İzmir, Mersin, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Çankırı ve Ankara illerinde toplam 22 proje desteklemiştir.

Son başvuru tarihi:15 Haziran 2007
ayrıntılı bilgi için:
http://www.hayataarti.org/index.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması