Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması


DASK DOGAY 2007 YARIŞMA ŞARTNAMESİ

Bu yıl on birincisi düzenlenecek olan Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması (DASK DOGAY)

11-15 Temmuz 2007’de Rize’nin Hemşin ilçesinde yapılacaktır.



YARIŞMANIN TANIMI


DASK DOGAY, doğal ve kültürel değerlerimizin belgelenmesi, tanıtımı, doğa fotoğrafçılığının geliştirilmesi amacıyla düzenlenmektedir.

1995 yılından bu yana her yıl, kısa adı “DASK” olan, “Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği” tarafından düzenlenen DASK DOGAY, bir fotoğraf yarışmasının tüm aşamalarının ( kayıt işlemleri, film dağıtımı, çekim, seçim, banyo, değerlendirme, ödül töreni ) üç gün ( 60 - 70 saat) içinde gerçekleştirildiği özgün ve kapsamlı bir fotoğraf yarışmasıdır.

Bu yıl düzenlenecek yarışmada, Hemşin ilçesinin coğrafi, yerel, tarihsel ve doğal değerlerinin mevsim koşulları içinde, doğal ortamlarında estetik ölçütler çerçevesinde saydam filmle belgelenecektir.

Yarışma, “DOGAY” (Genel Doğa, Makro Doğa, Yerel Yaşam) ve “ÇOCUK DOGAY” olarak iki bölümde yapılacaktır.

Yarışma öncesinde işaretli saydam filmler (36’lık saydam film) yarışmacılara dağıtılır, yarışmacılar belirlenen alanda ve sürede kendilerine verilen filmlerle çekim yaparlar, çekimler sonrasında her yarışmacı çektiği filmleri banyo için teslim eder. Ertesi gün sabah, yarışmacılara banyo edilmiş filmleri geri verilir ve her yarışmacı kendi filmlerinden değerlendirmeye katılmasını istediği kareleri belirler. Seçilen kareler çerçevelenir ve seçici kurula sunulur. Seçici kurul değerlendirmesini yaptıktan sonra akşam ödül töreni yapılır. Son günün sabahı ise ödül almamış ve sergilemeye girmemiş saydamlar yarışmacılara iade edilir.

Ayrıntılı bilgi için:
http://www.dask.org.tr/dogay/dogay07/sartname%202007.htm

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması