Gecegezenler'e 15 Haziran'a kadar katılabilirsiniz.


Gecegezenler'e 15 Haziran'a kadar katılabilirsiniz.
10. Uluslararası İstanbul Bienali Sanatı Sokağa Taşıyor
"Gecegezenler, köşe başlarını mesken tutar. Onlar, kendi adaletlerini arar. Nefeslerini ensende hissedersin. Yani uykusuz, hayalet çetesi."

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Koç Holding sponsorluğunda 8 Eylül-4 Kasım 2007 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 10. Uluslararası İstanbul Bienali kapsamında; özellikle gençleri, Bienal projesiyle doğrudan bir araya getirmek ve demokratik bir katılım platformu yaratmak için ana sergilerin yanı sıra bir dizi gece programı hazırlanıyor.

10. Uluslararası İstanbul Bienali, "Gecegezenler" projesiyle güncel sanatı İstanbul sokaklarına taşıyor. Gecegezenler, 10. Uluslararası İstanbul Bienali'nin gece programında yer alan projelerden biri, belki de en uyurgezer olanı.

Worldcard'ın özel proje sponsoru olarak desteklediği "Gecegezenler", "söyleyecek sözü olan" herkesi videolarını paylaşmaya, gece sokağa çıkmaya, sokağı paylaşmaya ve kendi sesini hep birlikte duymaya davet ediyor.

10. Uluslararası İstanbul Bienali'nin gece programında yer alan "Gecegezenler" projesi kapsamında gösterilecek video çalışmaları, küratör Hou Hanru'nun davet ettiği, Övül Durmuşoğlu, Marcus Graf, Borga Kantürk, Pelin Uran ve Adnan Yıldız'dan oluşan genç bir küratör ekibi tarafından seçilecek.

"Gecegezenler" projesi, Uluslararası İstanbul Bienali'nin açık olduğu sekiz hafta boyunca sergi mekânlarının kapanış saatinden sonra başlayacak ve gece boyunca sokakta gösterilecek videolardan oluşan özel bir etkinlik olacak. Katılımın halka açık ve ücretsiz olacağı gösterimler, kentin farklı noktalarında düzenlenecek.

"Gecegezenler"' projesi için başvurular 15 Haziran 2007 Cuma gününe kadar devam edecek. Süresi 5 dakikayla sınırlı olacak "Gecegezenler" videoları bu tarihe kadar gönderilen videoların oluşturduğu havuzdan seçilecek.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru formu için: www.iksv.org/gecegezenler

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması