ANKARA BAROSU 2. KISA FİLM YARIŞMASI


ANKARA BAROSU 2. KISA FİLM YARIŞMASI KOŞULLARI

1. KONU
Ankara Barosu Kısa Film Yarışmasının konusu, “VİCDAN” olarak belirlenmiştir.

2. AMAÇ
Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmanın amacı, sanat ve hukuk yakınlaşmasına hizmet etmek ve bu birlikteliği toplumsal belleği güçlendirmenin sanatsal yollarından sinema ile gerçekleştirmektir. Toplumda, etik kavramının oluşmasını sağlayan bireyin adalet ölçüsü olarak değerlendirilen Vicdan kavramı, bu yılki yarışmanın konusu olarak seçilmiştir.

3. BAŞVURU KOŞULLARI
- Yarışma, Seçici Kurul Üyeleri dışında herkese açıktır. Seçici Kurul Ankara Barosunun Sinema Topluluğu tarafından belirlenir.
- Ödül veya derece (birincilik, ikincilik ve üçüncülük) almamış olmak koşuluyla, filmin daha önce bir festivale ya da yarışmaya katılmış olması bu yarışmaya katılmaya engel değildir.
- Filmler kurmaca tarzında olacaktır.
- Filmlerin süresi jenerik dahil 20 dakika ile sınırlıdır.
- Yarışmaya 01.01.2006 tarihinden sonra çekilen filmler katılabilecektir.
- Katılımcılar yarışmaya birden fazla filmle katılabilirler.
- Filmler, gösterime hazır üç DVD kopya olarak ekli formla birlikte zarf içerisinde teslim edilmelidir.
- Filmler en geç 11 TEMMUZ (CUMA) 2008 günü mesai bitimine kadar elden veya taahhütlü posta ile Ankara Barosu Sinema Topluluğu, Ankara Barosu Eğitim Merkezi, Ihlamur Sokak No:1 Yenişehir Ankara adresine teslim edilecektir.
- Katılımcı, yarışmaya katıldıktan sonra filmini geri çekemez. Kopyalar iade edilmez.
- Eser sahiplerinin birden fazla olması halinde başvuruda durumun belirtilmesi ve eserin tüm sahiplerinin başvuru formunu çoğaltarak imzalamaları zorunludur.
- Katılımcı filminde telif hakkı doğuran “senaryo” ve “müzik” eserleri kullanmış ise filmin yönetmeni bu eserlerle ilgili telifleri almış olmalıdır.

4. ESERE AİT HAKLAR
Katılımcı, her türlü görsel, işitsel ve yazılı doküman ve belgelerinin tüm haklarına kendisi sahiptir. Ancak Ankara Barosu arşivinde bulundurulacak olan kopyalar, tanıtım, eğitim ve kültürel gösterimler amacıyla Ankara Barosu tarafından yurtiçi ve yurtdışındaki faaliyetlerde kullanılabilir.

5. DEĞERLENDİRME
Değerlendirme iki etapta gerçekleştirilecek olup, birinci aşamada Seçici Kurul, yarışma jürisinin değerlendirmesine sunacağı filmleri, şekil, süre ve tema yönünden inceleyip belirleyecektir, ana jüri, film izleme ve değerlendirme çalışmalarını 1 Ağustos 2008 - 1 Eylül 2008 tarihleri arasında gerçekleştirecektir.

Yarışma Jürisi (Alfabetik Sırayla) :
Av. Atilla Sav, Ankara Barosu Önceki Başkanı
Av. Serhat Zenginpedük, Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi
Fikret Kuşkan, Oyuncu
Haluk Bener, Yönetmen, Yapımcı
Prof. Dr. Mithat Sancar, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Genel Kamu Hukuku ABD
Yusuf Kurçenli, Yönetmen, Yapımcı, Senarist

6. ÖDÜL
Ankara Barosu tarafından, KURMACA dalında düzenlenen Kısa Metraj Film Yarışması’nda birincilik ödülü alan filme 5.000.-YTL (Beşbin) verilecektir. Yarışmada, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon ödülü yoktur.

7. ÖDÜL TÖRENİ
Ödül alan film ve gösterime değer bulunan diğer filmler, Ödül Töreni’nde izlenecektir. Birincilik ödülü kazanan film sahibine tören sırasında ödülü verilecektir. Ödül Töreninin tarihi, 2008-2009 adli yılının açılışını müteakip ilan olunacaktır.

8. DİĞER HUSUSLAR

Bu şartnamede belirtilmeyen diğer hususlarda karar yetkisi münhasıran Ankara Barosuna aittir.
Yarışmaya Katılacak Tüm Sinemacılara Başarılar Dileriz.

Sartname ve basvuru formu:
http://www.ankarabarosu.org.tr/uploads/kisafilmek2008.pdf

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması