Farkındamısın? Fotoğraf Yarışması


ISTANBUL UNIVERSITESI TOPLUM GONULLULERI nin duzenledigi insan haklari konulu FARKINDA MISIN? projesi hayata gecmistir.

Projenin ilk ayagi olan fotograf yarismasinin afisleri Turkiye capinda dagitima baslamistir.

Fotograf yarismasina katilmak icin katilim formu ve katilim sartlari ektedir.Ayrica ekte yarisma ile ilgili bilgi ve yarisma afisi de bulunmaktadir.

Proje hakkinda ayrintili bilgi icin; www.farkindamisin.org



FARKINDA MISIN PROJE EKIBI

Yarışmanın Konusu:


“Farkında mısın?” adlı fotoğraf yarışması, “İnsan Hakları ve İhlalleri” teması çerçevesinde, fotoğraflarla tüm gençleri insanlara, insanların doğuştan ve sonradan verilmiş haklarıyla insan olduklarını hatırlatmaya ve “FAKINDA MISIN?” demeye davet ediyor.



Yarışmanın Amacı:


Gençlerin katılımı ile düzenlenecek olan yarışmamız, ödül almış ve sergilenmeye değer görülmüş fotoğrafların bir çok üniversite, sergi salonu ve basın yayın kuruluşlarında duyurulması ve sergilenmesi ile toplumda, “İnsan Hakları ve İhlalleri” konusunda duyarlılık ve farkındalık yaratmayı, aynı zamanda fotoğraf sanatının daha geniş kitleler tarafından sevilmesi, anlaşılması ve fotoğrafı okumanın ve sanata bakışın geliştirilmesini amaçlamaktadır.


Yarışma Kapsamı:

Yaışma bitiminde, sonuçların açıklanmasından sonra İstanbul’da ödül töreni düzenlenecektir..Ödül töreninin yeri belirlendiğinde web sitesinden duyurulacaktır(www.farkindamisin.org ).

Siyah-beyaz kategoride ilk 50’ye ve renkli kategoride ilk 50’ye giren toplam 100 fotoğraf sergilenmeye hak kazanacaktır. Türkiye çapında turneye çıkartılacaktır. Sergi İstanbul’da en az 2 yerde, İstanbul dışında da en az 10 şehirde yapılacaktır.Sergilerin yerleri ve tarihleri belirlendiğinde web sitesinden duyurulacaktır(www.farkindamisin.org ).

Sergilenmeye hak kazanan 100 fotoğrafın bulunduğu 500 adet kitapçık oluşturulacaktır ve satışa sunulacaktır.

Sergiler ve kitap oluşumu bittikten sonra eserler sahiplerine geri gönderilecektir.


Katılım Koşulları:

Yarışmaya Seçici Kurul Üyeleri ve Yarışma Proje Sorumluları dışında 28 yaş ve altı herkes katılabilir.
Katılımcılar yarışmaya tek kategoride katılabilecekleri gibi iki kategoride ayrı ayrı fotoğraflarla katılabilirler ve her bir kategori için en fazla 3 fotoğraf gönderebilirler
Yarışmaya gönderilen fotoğraflar kısa kenarı 18 cm den küçük,büyük kenarı 40cm den büyük olmamak şartı ile paspartusuz, çerçevesiz ve hiçbir zemine yapıştırılmamış olmalıdır.
Gönderilecek fotoğraflar, fotografik sınırlar içerisinde dijital yolla başkalaştırılmış (manipüle edilmiş) olabilir.
Baskılarda arka yüzün sağ alt köşesine 6 rakamdan oluşan bir rumuz, yapıt adı ve sıra numarası yazılmalıdır ve Katılım Formu da doldurulduktan sonra bir zarfa konulup üzerine sadece rumuz yazılarak fotoğraflar ile birlikte yarışma sekreteryasına gönderilmelidir.Fotoğraflar her kategori için ayrı bir zarf kullanılarak gönderilmelidir, bir zarfın içine aynı kategoride en fazla 3 adet fotoğraf yerleştirilerek gönderilebilir.
Yarışmaya gönderilmiş fotoğraflar daha önce “İnsan Hakları ve İhlalleri” temalı bir fotoğraf yarışmasında ödül almamış olmalıdır. Ancak; farklı konu ve temalardaki yarışmalara katılmış, sergilenmiş veya ödül almış olması fotoğrafların bu yarışmaya katılımına engel değildir. Yarışmaya gönderilen fotoğrafların “İnsan Hakları ve İhlalleri” temalı farklı bir yarışmada dereceye girdiği anlaşıldığı taktirde eser değerlendirme dışı kalacaktır ve ödül almışsa ödülün iadesi istenecektir. Bu iptal durumundan diğer yarışmacılar hiç bir hak iddia edemeyeceklerdir.

Ödüller:


Her dalda birinci, ikinci ve üçüncüye ödül olarak Türkiye içi turlar verilecektir..Ancak tarihler ve verilecek turlar belirlendiğinde web sitesinden duyurulacaktır.(www.farkindamisin.org )


Yarışma Takvimi:


Son Katılım Tarihi: 04 Mayıs 2007

Seçisi Kurul Değerlendirmesi: 11 Mayıs 2007

Sonuçların Açıklanması: 14 Mayıs 2007(Sonuçlar web sitesinden duyurulacak ve kazananlara mail ve telefon yoluyla bildirilecektir.)

Ödül Töreni: 26 Mayıs 2007

Ödül ve sergileme almayan eserlerin geri gönderimi: 4 Haziran 2007

Sergilenen fotoğrafların geri gönderilmesi: 31 Aralık 2007

(Eserler teslim edildikleri ambalajlarda, geldikleri biçimde iade edilecektir.)


Seçici Kurul:


Nadir Ede(Fotoğraf Sanatçısı)

Necdet Aydoğan(Fotoğraf Sanatçısı)

Bertil Emrah Öder(İnsan Hakları Uzmanı)

Nilgün Sezen Özdemir(Genç Gönüllü)

Emin Özmen(Fotoğraf Sanatçısı)



Katılım Adresi:


“Farkinda misin?” Yarışması

Burhaniye Mahallesi. Atilla sok.

No:16 34676

Beylerbeyi/İSTANBUL


Yarışma Sekreteryası:


Zeynep Şeker

Telefon:0 216 321 89 88

0 216 321 89 98

www.farkindamisin.org.tr

www.tog.org.tr


farkindamisin@yahoo.com.tr


Yarışmamız TFSF tarafından 2007/11 numara ile desteklenmektedir.

Yarışma süresine TFSF temsilcisi bulunacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması