DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÇİZGİ FİLM FESTİVALİ 2007


DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
ÇİZGİ FİLM FESTİVALİ 2007



AMAÇ: Ülkemizde ve dünyada gelişmekte olan Animasyon/Çizgi Film Sektörünün tanıtımı, bu sektör içinde yaratılmış ürünlerin geniş kitlelere ulaşmasının sağlanması, sektördeki insanlar ile bu sektöre girmeye aday öğrencilerin buluşması ve tecrübelerin aktarılması.

FESTİVAL TARİHİ:30 Nisan 2007 Pazartesi – 04 Mayıs 2007 Cuma

FESTİVAL PROGRAMI

Neler olacak bu festivalde?

KISA ANİMASYON FİLM GÖSTERİMLERİ:

Herkes bir yerden başlar. Animasyon sektörünün büyük oyuncuları ve animasyon denilince akla gelen ilk isimleri bile. Animasyon sektöründe bir yerden başlamak kısa animasyonlar ile olur. Bir yerden başlayıp büyük ustalar olan kişilerin kısa animasyonları ile daha yolun başında olan öğrencilerin kısa film gösterimleri yer alacak bu bölümde. Bu bölümde yer alması düşünülen bazı çalışmalar:

Öğrenci Filmleri: Daha yolun başında olan animasyon konusunda eğitim alan öğrencilerin ileride büyük animasyon sanatçıları olacaklarına dair ipuçları veren kısa animasyon filmlerinden oluşan çalışmalar.

Ustalardan Seçkiler: Tim Burton, Don Buludt gibi günümüz animasyon sektöründe yer edinmiş büyük ustaların animasyon filmlerinden örnekler.

Dünyadan Seçmeler: İngiltere, Fransa, İspanya, Almanya, Amerika, Japonya, Rusya gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde bir yerlerden başlayıp usta olmuş kişilerin animasyon çalışmalarından örneklerden oluşan bir seçki.

Reklâmlar: Animasyon sektörü her geçen gün reklâm piyasasında ağırlığını arttırmaktadır. Animasyon öğeleri kullanılarak yapılmış başarılı reklâm filmleri bu seçki içerisinde gösterilecektir.

UZUN METRAJLI FİLM GÖSTERİMLERİ:


Avrupa’dan Asterix Viking’lere Karşı, Bellevie’de Randevu, Keane Japonya’dan Final Fantasy VII , Prenses Mononoke ,Amerika’dan Fantasia(1960) filmleri gösterilecektir.

SEMİNER ve ATÖLYE ÇALIŞMALARI:

Tecrübe; öğretilmesi zor, ama yaşadıkça kazanılan bir hayat öğretisidir. Animasyon sektörünün saygın isimlerinin uzun yıllar çalışma ile kazandıkları hayat öğretilerini, sektörün yeni işçileri olacak üniversite öğrencilerine aktarmalarını sağlayacak konferans ve atölye çalışmalarından oluşacaktır. Hayat öğretilerini öğrencilere aktarması düşünülen kişi ve kuruluşlar.

Yapım Şirketleri:

Sektörde uzun yıllar çalışmış kişilerin daha güzel daha büyük projeleri gerçekleştirmek için kurdukları tecrübeli ve de sektörde yeni yola çıkmış kişileri bir çatı altına topladıkları yerler.

Anima: 30 Nisan 2007 tarihinde Vehpi Selman Berksoy tarafından temsil edilecek Anima 1995 yılında kurulmuştur. Kuruluşundan itibaren, önce stop motion; sonra çizgi film ve bilgisayar teknolojilerinin ilerlemesiyle bilgisayar destekli animasyon teknikleri ile filmler üretti. Anima, karakter tasarımındaki tecrübesini kukla tasarımına da taşıdı ve kukla uygulamaları gerçekleştirdi. Anima bugün her tür animasyon tekniğinin kullanıldığı bir yapım stüdyosudur. Anima, kurgu, compositing ve ses stüdyolarının da dahil olduğu post yapım olanaklarına sahiptir. Reklâm üretimine yoğunlaşmakla beraber, anima, müzik videoları, animasyon diziler ve film efektleri de yaratmaktadır. Yapmış olduğu bazı işler Arçelik reklam filmleri ve çelik karakterini yaratılması, pınar kuklalarının yaratılması ve reklam filmleri. Son olarak ta Aviva reklam filmini yapmışlardır.

Sinefekt: 4 Mayıs 2007 tarihinde festivalimize Kerem Kurdoğlu, Lamia Preşeva’nın temsiliyle katılacak olan Sinefekt Postproduction seslendirme ve reklam alanlarında uzmanlaşmış bir firmadır. G.O.R.A , Takva , Bir meleğin düşüşü filmlerinin laboratuar çalışmalarını, Akbank, Ülker, İş Bankası gibi firmalara reklam filmleri yapmışlardır.
Yoğurt: 4 Mayıs 2007 tarihinde Başar Muluk temsiliyle festivale katılacak olan Yoğurt, 1997 yılında kuruldu. Özgün tasarım ve teknoloji üreten bir firma olarak yola çıkmışlardır. Yaptıkları işlerden bazı örnekler: Mekanik İstila ve Pusu Oyunları, Coca-Cola, Turkcell için Ad-Gamerlar. Çeşitli Internet Siteleri ve Reklâm Filmleri.



Animatörler:

Sektörde uzun yıllar çalışarak animasyonun çeşitli alanlarında uzmanlaşmış ve hem Türkiye’de hem de dünyada ses getirmiş konuk animatörlerimiz.

Enis Tahsin Özgür: 4 Mayıs 2007 de aramızda

Erdem Taylan: 3 Mayıs 2007 de aramızda

Kerem Beyit: 3 Mayıs 2007 de aramızda

Handan Öz: 4 Mayıs 2007 de aramızda

Baki Öz: 4 Mayıs 2007 de aramızda

Erhan Gezen: 4 Mayıs 2007 de aramızda

Yasemin Muluk: 4 Mayıs 2007 de aramızda

Üniversite Öğretim Üyeleri:
Doç. Fethi Kaba: Anadolu Ünv. Çizgi Film Bölüm Başkanı
2 Mayıs 2007 de aramızda
Öğr.Grv.Tahir Aksoy: Anadolu Ünv. Çizgi Film Bölümü
2 Mayıs 2007 de aramızda
Ar.Grv. Rıdvan Çelik: Anadolu Ünv. Çizgi Film Bölümü
2 Mayıs 2007 de aramızda

Çizgi roman:

ÇAPA:3 Mayıs 2007 tarihinde Suat Efe Us, Cem Dayıoğlu, Hakan Tacal, Mahmud A. Asrar, Yıldıray Çınar, Ozan Küçükusta, Mert Ozan Uslu ve Önder Kılavuz’un Çapa Grubunun temsili ile festivale katılacak Çapa grubu, 1996 yılında Ankara’da kuruldu. Sürgün, Kopuş, Çapa Fanzin Dergi, Fırtına, Maskeli ve Karabasan yaptıkları işlerden bazılarıdır.

SERGİLER:

Öğrencilerin ve de seminere katılan kişilerin yaptıkları işlerin aşamalarını gösteren sergiler.

FESTİVAL EKİBİ:


Yürütücü Komite
Prof. Dr. Adnan TEPECİK DPÜ GSF Dekanı
Prof. Mustafa ARSLAN DPÜ GSF Öğr. Üyesi
Yrd. Doç. Dr. Mahmut AYHAN DPÜ GSF Öğr. Üyesi
Yrd. Doç. Dr. Lale ALTINKURT DPÜ GSF Öğr. Üyesi
Emre PİŞKİN Organizatör Firma Temsilcisi
Çiğdem UÇARCAN Organizatör Firma Temsilcisi
Alperen T. AYHAN Organizatör Firma Temsilcisi

Organizatör Firma:
Sinamasal Reklâm Tanıtım Organizasyon

Festival Süpervizörü:Çağrı Uğur Gürses

Konuklarla İlgilenme:
Onur H. BİNGÖL DPÜ_GSF Arş. Grv.
Eda Ertekin Çizgi Film Öğrenci
Selçuk Koçman Çizgi Film Öğrenci
Bedri Yılmaz Çizgi Film Öğrenci

Seminer Ve Atölye Çalışmalarından Sorumlu:
Eren Evin KILIÇKAYA DPÜ_GSF Arş. Grv.
Gökhan C. Kazım Çizgi Film Öğrenci

Reklâm Sorumlusu:
Mehmet PEHLİVAN DPÜ_GSF Öğr. Grv.
Havva Sağbaş Çizgi Film Öğrenci
Merve Güven Çizgi Film Öğrenci
Yasin Yoldaş Çizgi Film Öğrenci

Alternatif Etkinlikler:
Adem DÖNMEZ DPÜ_GSF Uzm.
İlknur Kumkale Çizgi Film Öğrenci

Basılı İşler – İnternet:
Hüseyin ERMUMCU DPÜ_GSF Öğr. Grv.
Orçun Erdoğdu Öğrenci

Bürokratik İşlemler Sorumlusu:
Mine KÜÇÜK DPÜ_GSF Arş. Grv.
Erda Baykal Çizgi Film Öğrenci

Filmler Sorumlusu:
Sercan KEHRİBAR DPÜ_GSF Arş. Grv.
Ayşe Öcal Çizgi Film Öğrenci
Eren Arık Çizgi Film Öğrenci
Ülkü Koçer Çizgi Film Öğrenci
Arif Şen Çizgi Film Öğrenci

Program için tıklayınız.http://gsf.dpu.edu.tr/duyuru5_1.html

Yorumlar

arif sen dedi ki…
Festival istenilen kadar olmasada ki bunda herkesin çok katısı var güzel geçti ama seneye istenilen bi festival olacak

ugrasan herkse tesekkurler

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması