Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması


Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması

“Düzce Üniversitesi amblem ve logotype yarışması” yeni kurulan Düzce Üniversitesi’nin kurumsal kimlik olarak kullanacağı, özgün amblem ve logotype tasarımlar üretilmesi için açılmıştır. Tasarımların; ulaşım akslarının kavşak noktasında bulunan, sanayi, organik, tarım ve turizm alanlarında gelişme potansiyeli olan ve “yeşil Düzce” olarak bilinen bir ilimizde kurulmuş olan genç ve dinamik, çağdaş, hızla gelişme potansiyeli ve isteği olan, yüzünü dünyaya ve geleceğe dönmüş Düzce Üniversitesi’nin bu özelliklerini yalın ve etkileyici bir şekilde yansıtması beklenmektedir. Tasarımlarda estetik, yalınlık, özgünlük, çağdaşlık, bütünlük, renk ve grafik kavramları dikkate alınacaktır. Üniversiteye referans taşıyacak nitelikte tasarımlar üretilmesi amaçlanan bu yarışma, ulusal konumda amatör ve profesyonel tüm sanatçıların katılımına açıktır. Yarışmaya katılacak adaylar, en fazla (3) tasarımla katılabilirler. Tasarımlar 3’ten fazla olması durumunda, elemeye tabi tutulacaklardır.

KATILIM KOŞULLARI• Yarışma T.C. yurttaşı olup, 18 yaşını doldurmuş herkese açıktır.
• Seçici kurul üyelerinin birinci derece yakınları bu yarışmaya katılamazlar.

BAŞVURU, ÇALIŞMALARIN TESLİMİ VE İLETİŞİM
Yarışmaya katılacak adaylar, yarışma koşullarını ve başvuru formunu www.ibu.edu.tr ve www.duzcetanitim.com web sitesi adreslerinden temin edebilirler. Yarışma ürünleri, en geç 10 Eylül 2007 Pazartesi günü, çalışma saati bitimine kadar, Düzce Üniversitesi Amblem ve Logo Yarışma Raportörlüğüne elden, ya da posta-kargo yolu aracılığıyla ulaştırılacaktır.

Yarışma ile ilgili bilgi “Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Raportörlüğü Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi 81620 Düzce” posta adresinden alınabilir ya da (Feride DİZDAR) 0380 541 21 67 nolu telefon aracılığı ile iletişim kurulabilir.

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışmanın Yerel ve Ulusal Basında Duyurulması : 18 Haziran 2007 Pazartesi
Tasarımların Son Teslim Tarihi………………... : 10 Eylül 2007 Pazartesi
Seçici Kurul Değerlendirmesi……………………...: 17 Eylül 2007 Pazartesi
Değerlendirme Sonucunun Açıklanması ve
Üniversite Web Sitesinde İlan Edilmesi……………: 19 Eylül 2007 Çarşamba
Ödül Töreni ve Yarışma Sergisi……………………: ilan edilecek

DEĞERLENDİRME

Seçici kurul yarışmaya katılan tasarımların değerlendirmesi için, 17 Eylül 2007 Pazartesi günü saat 10:00’da Düzce Üniversitesinde tasarımların sergilendiği salonda toplanacaktır. Değerlendirme raporu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile faaliyete geçtiği takdirde Düzce Üniversitesi’nin web sitesinde yayınlanacak, ayrıca yarışmaya katılanlara da posta aracılığı ile gönderilecektir.
ÖDÜLLER

1. Ödül 7.500 YTL
1. Mansiyon 1.000 YTL
2. Mansiyon 1.000 YTL

SEÇİCİ KURUL

1. Prof. Dr. Funda SİVRİKAYA ŞERİFOĞLU Düzce Üniversitesi Rektörü

2. Önder TONYALI Düzce Kalkınma ve Geliştirme Vakfı Bşk.

3. Prof. Erol ÖZDEN Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fak.
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü

4. Prof. İsmail Hakkı DEMİRTAŞ Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fak.
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü

5. Prof. Atilla ATAR Anadolu Üniversitesi
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı

6. Prof. Hasan PEKMEZCİ Hacettepe Üniversitesi
Güzel Sanatlar Fakültesi

7. Prof. Basri ERDEM Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fak.
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü



KATILIM KOŞULLARI


• Amblem ve logo tasarımında, “DÜZCE ÜNİVERSİTESİ 2006” yazısının yer alması zorunludur.
• Çalışmaların üzerinde katılımcının kimliğini belli edecek herhangi bir işaret ya da, el yazısı v.b. bulunmayacaktır.
• Her amblem ve logo tasarımı A4 (210X297mm) boyutlarındaki beyaz kağıtlara, siyah-beyaz ve renkli olarak, kağıdın üst kısmına (14 cm)’yi geçmeyecek şekilde ve çalışmanın alt orta kısmına (2x2 cm) küçültülmüş örnekleri ile birlikte renkli ve siyah-beyaz olacak ayrı ayrı hazırlanacaktır. (Renkli yapılan tasarıma renkli, siyah-beyaz’a, siyah-beyaz küçültülmüş örnekler bulunacaktır.) Ayrıca tasarımlar, Adobe illüstratör, FreeHand, Corel Draw ya da Photoshop programlarından biri ile hazırlanmış belge olarak CD ortamında ikişer nüsha ile birlikte teslim edilecektir. (JPEG uzantılı olarak da aktarılması gerekmektedir.)
• Amblem ve Logonun çok çeşitli amaçlar için kullanılacağı göz önünde bulundurularak, basıma yüksek çözünürlükte hazırlanması, büyütülüp küçültüldüğünde bozulmaması gerekmektedir.
• Tasarımlar, mukavva veya benzer yüzeylere yapıştırılmaksızın yalın bir şekilde teslim edilecektir. Ancak çalışmaların zarar görmemeleri için, mukavva veya benzeri iki sert yüzey arasında paketlenerek teslim edilebilir.
• Tasarımcılar, gerekli gördükleri takdirde, çalışmayla ilgili açıklamaları da birlikte vereceklerdir.
• Her tasarımın ön yüz sağ üst köşesine 5 rakamdan oluşan bir “Rumuz” 1x5cm ölçüsünde bilgisayar çıktılı olarak yer alacaktır. (Her çalışmada aynı “Rumuz” kullanılacaktır.)
• CD üzerinde “rumuz” bulunacaktır.
• Kimlik bilgileri, kısa özgeçmiş ve iletişim bilgileri kapalı bir zarf içinde olacaktır. (Yalnız ödül ve mansiyon alan yarışmacıların zarfları açılacaktır.)
• Başvuru formu doldurulmuş ve imzalanmış olarak, pakete ilave edilecektir.
• Tasarım veya tasarımlar ayrı bir zarfla birlikte aynı paket içerisine konularak, posta-kargoda zarar görmeyecek şekilde başvuru formu ile birlikte Yarışma Koordinatörüne gönderilecek ya da elden teslim edilecektir. Ulaşımda meydana gelen hasar ve kayıplardan düzenleyici kurum sorumlu tutulamaz.
• Ödül ve mansiyon alan çalışmalar Düzce Üniversitesi’nce, tüm yazılı ve basılı malzemede ve Üniversitenin tanıtımı için hazırlanacak albüm, katalog, broşür, afiş, ya da benzeri yayınlar ile Üniversitenin internet sitesinde kullanılabilecektir. Tüm katılımcılara, ödül ve mansiyon alanlara katılım ve teşekkür belgesi verilecektir.
• Tasarımlar daha önce hiçbir yerde ve yarışmada kullanılmamış olmalıdır. Tasarımların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir. Katılım formunu imzalayan katılımcılar, bu yarışmanın tüm koşullarını kabul etmiş sayılırlar.
• Yarışmaya katılarak dereceye giren tasarımların kullanım hakları (telif hakları) Düzce Üniversitesi’ne aittir. Derece alamayan tasarımlar sonuçların duyurulmasından sonraki bir ay içerisinde geri alınmalıdır. Alınmayan tasarımlardan, Düzce Üniversitesi sorumlu olmayacaktır.
• Düzce Üniversitesi veya seçici kurul birincilik ödülü alan tasarım üzerinde değişiklik isteme hakkına sahiptir.
• Seçici kurul yapılan değerlendirmede dereceye girecek nitelikte çalışma bulamadığı takdirde ödülleri dağıtmamakta serbesttir.
• Yarışmaya katılan tasarımlardan ödül ve mansiyon alanlar ile sergilenmeye değer bulunan yapıtlar belirtilecek tarih ve yerde topluca sergilenebilecektir. Ayrıca ödül ve mansiyon alanlara törenle plaket ve teşekkür belgeleri de verilecek ve tasarımlar Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile faaliyete geçtiği taktirde Düzce Üniversitesi’nin web sitesinde yayınlanacaktır.


Feride Dizdar
Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, Konuralp Yerleşkesi, 81620 DÜZCE
Telefon: 0 (380) 541 21 67 – 541 44 94 / 1521
Faks 0 (380) 541 44 87
e-mail: feride@itu.edu.tr, feride_dizdar@yahoo.com.tr
Web: www.ibu.edu.tr, www.duzcetanitim.com

Başvuru formu:
http://www.ibu.edu.tr/haber/Logo_Basvuru.doc
Tutanak:
http://www.ibu.edu.tr/haber/TUTANAK.doc

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması