Katılımda Fırsat Eşitliği için Sosyal ve Mekansal Kurgu Çalışması
Katılımda Fırsat Eşitliği için Sosyal ve Mekansal Kurgu Çalışması
2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'da Kentlinin Kültür Sanat Etkinliklerine Katılımının Kurgulanması
İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kent ve Kentlileşme Kulübü ve Armut Fikir İnisiyatifi tarafından planlanan, geliştirilen ve yürütülen atölye çalışması, farklı medeniyetlere başkentlik yapmış bir dünya şehrinde geleceği birlikte tasarlamak üzerine kurgulanmıştır.
Kültür başkentleri üzerine yapılan tartışmalarda yapılan etkinliklerin sürdürülebilirliği göz önüne alındığında, "Kentli katılımı" konusu öne çıkmıştır. Bu sebeple 2007 Eylül ayı içerisinde, 2010 AKB İstanbul'da kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılım ve üretimde fırsat eşitliğine ulaşan girişimlerin tasarlanacağı ve üniversite gençliğinin çözüm ürettiği bir atölye çalışmasının gerçekleştirilmesi düşünülmüştür.
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında "kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılım ve üretimde fırsat eşitsizliği''ne uğrayan kentli "Kadınlar, Engelliler, Gençler, Çocuklar, Yaşlılar ve Eşcinseller" başlıkları alında gruplandırılmıştır. Belirlenen bu başlıklar altında kültür projeleri üretmeyi teşvik etmek, bu projeleri yönlendirmek, mekânsal olarak uygulanabilirliğini sağlamak çalışmanın ana hedefleridir.
Atölye, en az lisans düzeyinde eğitimine devam eden ve konuya ilgilenen herkese açıktır. Bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilir, başvuru formunu doldurarak çalışmaya katılabilirsiniz.
Size düzenlediğimiz atölye çalışmasının (2-9 Eylül) tanıtım mailini
yolluyoruz.İlgi göstereceğinizi düşünüyoruz. Daha detaylı bilgi için web
sitesi ve iletişim adresleri maile eklenmiştir. Son katılım tarihi 3 Ağustos
Cuma günü olduğu için başvuruların biran önce yapılmasını rica ederiz.
Ayrıca ilgilerini çekeceğini düşündüğünüz ve üyesi olduğunuz diğer gruplara
da bu kısa süre içerisinde duyurursanız memnun oluruz.
ARMUT Fikir İnisiyatifi
Web: http://armutfi.org
Email:armutfi@armutfi.org
Tel: +90 532 505 66 11 (Pınar Çağlın)
+90 535 477 00 00 (Duygu Ağar)
Yorumlar