Leonardini Ahşap Oyuncak Tasarım Yarışması


Leonardini Ahşap Oyuncak Tasarım Yarışması
Son Başvuru Tarihi: 14 Mayıs 2008
İletişim
Web Sitesi: www.leonardini.com.tr

Oyunun önemini ön plana çıkarmak ve daha yaratıcı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla 2005’den beri faaliyette bulunan Leonardini, geleneksel oyuncakları yeniden yorumlayarak üretimini sağlamak ve yurtdışına ihraç etmek amacıyla genç tasarımcılara açık ahşap oyuncak tasarımı yarışması düzenliyor.

Yarışmaya katılacak eserlerin, "geleneksel oyuncakların yeniden yorumlanması" amacına uygun olarak tasarlanması gerekiyor. Yarışma, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, üniversitelerin mimarlık, güzel sanatlar veya endüstriyel tasarım fakültelerinde - bölümlerinde okuyan öğrencilere yönelik. Yarışmaya katılacak her tasarım ekibinde 4 - 8 yaş arasında bir çocuk katılımcının bulunması şart koşuluyor. Her tasarım ekibi en fazla üç eserle yarışmaya katılabiliyor, ancak ödüle hak kazanan adayların en fazla bir eseri ödüllendiriliyor.

Yarışmaya katılacak eserlerin öncelikle 0 - 8 yaş grubundaki çocukların ya da büyüklerin oynayacağı düşünülerek, eğlenceli-yaratıcı-eğitici olması temel değerlendirme kriteri olacak. Yarışmaya katılacak eserler için mutlaka ham bir ağaçtan bir prototip yapılması isteniyor. Boya ya da vernik kullanılacak ise, mutlaka kurşunsuz ve doğal bir malzeme olması gerekiyor.

Cengiz Bektaş (mimar / şair), İrfan Ertel (ressam / fotoğraf sanatçısı), Sabiha Tansuğ (araştırmacı / koleksiyoner), Sunay Akın (yazar / şair)’ın yanı sıra Aziz Uygur (7 yaş), Deniz Tankurt (9 yaş) ve Irmak Tankurt’tan (6 yaş) oluşan Seçici Kurul ilk üçe giren ekipleri ve mansiyon kazananları 23 Nisan 2008’de açıklayacak. Birincilik Ödülü 5.000, İkincilik Ödülü 3.000, Üçüncülük Ödülü 2.000 YTL olarak belirlendi. Mansiyon 1 ve Mansiyon 2 kazananlara ise 1.000'er YTL ödenecek.

Tüm eserler 16 Nisan 2008 tarihine kadar, her gün 11:00 - 19:00 saatleri arasında Leonardini mağazalarına teslim edilebilecek.

Yarışmanın teslim süresi 14 Mayıs 2008 tarihine kadar uzatılmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması