1. EFOD Ulusal Fotoğraf Yarışması: Su İçin(de) 3 Çığlık


1. EFOD Ulusal Fotoğraf Yarışması: Su İçin(de) 3 Çığlık
Son Başvuru Tarihi: 12 Mayıs 2008
İletişim
E-posta:
leventosun@hotmail.com
Web Sitesi: www.mimdap.org/w/?p=417...

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD), ANKAmall Alışveriş Merkezi iş birliğiyle Zeugma, Allianoi ve Hasankeyf’i konu alan "Su için(de) 3 Çığlık" adlı ulusal bir fotoğraf yarışması düzenliyor.

Yarışmanın düzenlenme nedeni, Türkiye’nin kültürel zenginlik açısından dünyanın en önemli yerlerinden biri olması ancak bu değerlerin günümüzde "umarsızca yok edilmesi" olarak belirtiliyor. Son zamanlarda umarsızlık sonucu sular altında kalan Zeugma’dan sonra Allianoi ve Hasankeyf'in de sular altında kalma tehlikesini yaşadığı, bunlar gibi başka trajedilerin yaşanmaması ve hızla yok edilen kültürel miraslarımızın sahiplenilmesi için bilinç kazandırmak amaçlanıyor.

Katılım Koşulları: Yarışma, amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açık.

Jüri
- Coşkun Aral
- Okan Bayülgen
- Nadir Ede
- Ara Güler
- Behiç Günalan
- Serdal İyiiz
- Ahmet Yaraş

Ödüller
Allianoi Ödülü: 2.000 YTL
Hasankeyf Ödülü: 2.000 YTL
Zeugma Ödülü: 2.000 YTL
Özel Ödül (Trakya Üniversitesi): 1.000 YTL
Özel Ödül (EFOD Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği): 1.000 YTL
Özel Ödül (ANKAmall Alışveriş Merkezi): 1.000 YTL

Teknik Özellikler
Yarışma, baskı dalında (siyah - beyaz ya da renkli). Her fotoğrafçı, en fazla 5 adet çalışmayla yarışmaya katılabiliyor. Fotoğraflar, tarihe tanıklık edip belgesel özellik taşıyacağı için, asıl görüntünün değiştirilmemesi ve kabul edilebilir müdahelelerin dışında, ekleme çıkarma yapılmamasına özen gösterilmesi gerekiyor.

Boyut
Baskıların uzun kenarının 18 cm’den az, 45 cm’den fazla olmaması ve baskıların paspartusuz ve kenarlarında boşluk bırakılmadan basılacak.

Çalışmaların İşaretlenmesi
Baskıların sol alt köşesinde altı rakamdan oluşan bir rumuz ve gönderilen baskı sayısı 1 ‘den fazla ise rumuzun yanında sıra numarası bulunacak (örn. 123456-1 gibi).

Çalışmaların Gönderilmesi
Çalışmalar, postada zarar görmeyecek biçimde paketlendikten sonra, yarışma şartnamesi ekindeki katılım formu eksiksiz doldurulacak ve form, üzerine rumuz yazılı zarfa konularak kapatılacak. Fotoğrafların bulunduğu paket, katılım formu zarfıyla birlikte, “EFOD Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği İstasyon Cad. İstasyon Apt. 16/A 22100 Edirne” adresine gönderilecek.

Ayrıca, fotoğraflar baskı boyutunda ve 300 dpi, jpeg formatında üzerinde sadece rumuz yazılan bir cd’ye kaydedilip fotoğraflarla birlikte gönderilecek.

Çalışmaların Geri Gönderilmesi
Yarışmaya katılan çalışmalar, sergilemeden sonra teslim edildiği şekilde, ödemeli kargo ile sahiplerine geri ulaştırılacak, isteyen sanatçı, fotoğraflarını yarışma sonrası EFOD arşivine bağışlayabilecek. Fotoğrafların, yarışma sekreterliğine ulaşmasıyla birlikte herhangi bir zarar görmemesi için tüm özen gösterilecek. Postalanma sırasında oluşabilecek kaybolma ve hasarlardan EFOD ve TFSF sorumlu değildir.

Katalog
Ödüllü ve sergide yer alan çalışmalar, bir katalogda toplanacak ve bu katalog her katılımcıya gönderilecek. Ayrıca ödül alan eserler TFSF yayını olan Almanak 2008′de kurumumuza ait olan sayfalarda yayınlanacak.

Sergi
Ödüllü ve sergide yer alan çalışmalar, yurt içi ve yurt dışında değişik kurumların desteği ile sergilenecek.

Yarışmanın katılım formuna ulaşmak için tıklayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması