28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü 14. Geleneksel Ödüllü Yarışması


28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü 14. Geleneksel Ödüllü Yarışması

Umut Vakfı olarak, "28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü" kapsamında her yıl düzenlediğimiz geleneksel ödüllü yarışmamızın 14.sünü, bu yıl “Gazetecilik” ana dalında "haber" olarak belirledik. Çünkü; haber, insanları yöresinde, ülkesinde ve dünyada yaşananlar konusunda bilgilendirme işlevi gören önemli bir iletişim aracıdır. Medya aracılığıyla kitlelere ulaşan haberlerin, insanların ve toplumun sağlıklı yorum yapmasında ve gelişmesinde önemli payı vardır. Her sosyal problemde olduğu gibi “bireysel silahlanma”nın toplum üzerindeki olumsuz etkileri, bu konuda sorumluluk bilinciyle verilen haberlerle vurgulanırsa, düzeltici ve olumlu yorumlara yol açar. Bu nedenlerle “haber”in önemi büyük ve sorumluluğu kutsaldır.

"Bireysel Silahsızlanma: YAŞAMA HAK TANIYIN!" konulu yarışmamızın amacı, “haber”in toplumsal yaşamın sosyolojik ve sosyal-psikolojik göstergelerinden, toplumsal iletişimdeki gücünden ve olanaklarından yararlanarak, bireysel silahsızlanmanın toplumsal boyutuna dikkat çekmektir. Bu amaç doğrultusunda, ilgili kanunlarda silah olarak tanımlanmış araçlarla toplumda meydana gelmiş olaylara ilişkin tüm “haberler” bu yılki yarışma kapsamında değerlendirilecek. Fiilen gazetecilik mesleğini yapanlar ile gelecekte gazetecilik mesleğini yapmak üzere eğitim almakta olanların katılabilecekleri yarışma “Gazete Haberi”, “Televizyon Haberi”, “Radyo Haberi” ve “İnternet Gazetesi Haberi” olmak üzere 4 farklı kategoriden oluşuyor.

Haber Yarışmamız'ın Seçici Kurulu ise şu üyelerden oluşuyor:

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özden Çankaya, Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman, Kanal B Genel Müdürü Osman Nahit Duru, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Umut Vakfı Onursal Mütevellisi ve Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Nail Güreli, Umut Vakfı Mütevellisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Fikret İlkiz, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi, Açık Radyo Yayın Yönetmeni Ömer Marda, Bianet İfade Özgürlüğü Editörü Erol Önderoğlu, CNN TÜRK, 360 Derece Ana Haber Bülteni Yapımcı ve Sunucusu Şirin Payzın, Cumhuriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Sucu, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu ve Doğuş Yayın Grubu Radyolar Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Yeşiltepe.

10 Eylül 2007 ile 10 Eylül 2008 tarihleri arasında medyada yayınlanmış yapıtların katılacağı yarışmada, 4 farklı kategoride birinci olan eserler ödüllendirilecek. Ayrıca, “Genç Gazeteciler Özendirme Ödülleri” çerçevesinde de 4 dalda birincilik ödülü sahiplerini bulacak. Ödüller ise şöyle:

*

“Gazete Haberi” dalında Birincilik Ödülü : 2.500 YTL
*

“Televizyon Haberi” dalında Birincilik Ödülü : 2.500 YTL
*

“Radyo Haberi” dalında Birincilik Ödülü : 2.500 YTL
*

“İnternet Gazetesi” Haberi dalında Birincilik Ödülü : 2.500 YTL

“Genç Gazeteciler Özendirme Ödülleri” aşağıdaki dallarda verilecek:

*

Gazete Haberi dalında Genç Gazeteciler Özendirme Ödülü : 1.000 YTL
*

Televizyon Haberi dalında Genç Gazeteciler Özendirme Ödülü : 1.000 YTL
*

Radyo Haberi dalında Genç Gazeteciler Özendirme Ödülü : 1000 YTL
*

İnternet Gazetesi Haberi dalında Genç Gazeteciler Özendirme Ödülü : 1000 YTL

Yarışmanın son başvuru tarihi 15 Eylül 2008. Katılım Formları ve Yarışma Şartnamesi Umut Vakfı'ndan, www.umut.org.tr’den veya Dedeman Otelleri'nden temin edilebilir. Sonuçlar ise her yıl olduğu gibi bu yıl da "28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü"nde düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

İyi haftalar,

Umut Vakfı

Sartname icin:
http://www.umut.org.tr/28Eylul2008/sartname.htm

Yorumlar

EDS dedi ki…
Silahlar can almak için yapılmış araçlardır. Lütfen silaha karşı sesimizi yükseltelim.
http://antibssah.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması