2008 GENÇLİK OYUNPİYATLARI ÖFKE SANATLARI FESTİVALİ


2008 GENÇLİK OYUNPİYATLARI
ÖFKE SANATLARI FESTİVALİ


İktidarlar ve ilişkileri insanları sürekli yarışmaya zorluyor. Düzenlerini cazip hale getirmek için dağıtıp durdukları sinema oskarları, olimpiyat madalyaları, grammy'ler, reklamcılık elmaları, popstar salaklıkları, Nobel dolarları, altınlı palmiyeler, kupalar, şiltler, plaketler, tabaklar, çanaklar, rekabetin dünyasında başarı arayanların egoist düşler kumpanyasındaki paralı oyunlardan başka bir şey değil. Milyonlarca insanın gıpta ettiği, fan-düşler kurduğu, taraf olup polemik aptallıklarını zirveye çıkardığı, kendi diplerine ışık vermeyen her türlü küresel-bölgesel-ulusal-yerel bok püsür starların sahte ışıklarında körleşmeden, iyiyi, güzeli, özgürlüğü saçma sapan idollerde ikonlarda aramak yerine zalimlere karşı hayalgücüyle yaratmak için bir adım bir adım daha!.. Başkalarının düzen içi başarılarında figüran olmaktansa, özgürlüğü hayatımızın baharında festival tadında yaratalım, yaşayalım!

GENÇLİK OYUNPİYATLARI BAŞLIYOR.

Oyunpiyatlarda, ayrı ayrı bireylerin beraber oluşturdukları otonomların yarattıklarını yazılı-görsel şekilde belgeleyip, zulme karşı ayaklanmak isteyen, yüzünü belki de hiç göremeyeceğiniz başka kardeşlerimizle ilham alışverişini sağlayacak biçimde, rekabet düşünmeksizin dayanışma içinde organize ederek, iktidarların ve onların tüm ilişkilerinin olmadığı bir dünyayı yaratalım. Özgürlük ve hayalgücü sonsuza dek!

Sadece bayraklarının rengi ve kahrolsunlu sloganlarının hedefi değişik, ama hepsi de artık Cuma namazından farkı olmayan rutini belli ibadetlere dönmüş, görevmiş gibi yapılan sıkıcı eylemlerin takvime bağlı tekrarlarına yaratıcı soluklar getirmek zamanı! Sadece eylem yapmak değil eylemlerin rengini ve tarzını da değiştirmek artık oldukça hayati. Dayatılmış koreografilere bağlı kalan, aygıtların "eylem", "kitle tepkisi" diye insanların gazını aldığı eylemler yerine hayalgüçlerimizi yaratacağımız eylemler organize etmek, genç özgürlüğün eylemlerini yaratmak, eminiz ki, oldukça değerli birikimlerin ufuklarının yolunu açacak.

"Ödül" kısmına gelirsek… Özgürlüğün ödülü kendisidir. Kahramanlar değil sahici anti-kahramanlar hareketini yaratalım. Belki altınlı-gümüşlü-tenekeli-paralı ödül veremeyiz, ama günün anlam ve önemini hatırlamak maksadıyla dostlar alışverişte görsün tadında bir potlaçla bizi hınzırca güldürecek hediyeleri özgürce takas ederiz. Kokteyl yaparız; önce şişeyi boşaltır kendimizi ısıtırız, sonra boş şişeyi doldurur sokakları ısıtırız!

Haydi! Sokakları geri alıyoruz! İktidarların kaleleri okulları iktidarlara dar ediyoruz!

AYRINTILAR İÇİN:


www.yuzde52.org/oyunpiyat

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması