Desing Lab ’08 İnternet kuşağına yaratıcı tasarımlar arıyor


Desing Lab ’08 İnternet kuşağına yaratıcı tasarımlar arıyor

Beyaz eşya sektörünün global devi Electrolux, bu yıl 6.’sını düzenleyeceği Desing Lab yarışmasının temasını “İnternet kuşağı” olarak belirledi. Endüstriyel tasarım bölümü öğrencilerinin “ev aletleri” tasarımları ile katılabileceği yarışmanın son başvuru tarihi 30 Mayıs 2008.

Dünya lideri Electrolux’ün gelenekselleşen ve bu yıl 6.sı düzenlenecek olan Desing Lab’08 Tasarım Yarışması’na başvurular başladı. Geçen yıl Macar Levente Szabó’nun Hindistan halkının yaşam tarzından yola çıkarak tasarladığı E-wash’un birinciliği aldığı yarışmaya başvurular www.ElectroluxDesignLab.com sitesi üzerinden yapılıyor.

Başvuruları 30 Mayıs 2008 tarihinde son bulacak olan Desing Lab’08 Yarışması’nın finalistleri Haziran ayı sonunda açıklanacak. Seçilecek finalistlerin jüriye sunumlarını yapmak üzere davet edileceği yarışmanın ödül töreni ise 8–9 Ekim’de İsviçre’nin Zürih şehrinde gerçekleştirilecek. Yarışmanın birincisi 5.000 Euro para ödülü ve 6 ay boyunca Electrolux Global Tasarım Merkezi’nde staj yapma olanağı kazanacak. İkinciye 3.000, üçüncüye ise 2.000 Euro para ödülü verilecek. Ödül alacak tasarımlar iki gün boyunca sergilenecek.

Bu yılın yarışma teması olan İnternet kuşağına paralel olarak tasarımların hedef kitlesi 25–35 yaş arası, marka algısı yüksek, aktif internet kullanıcısı, çevreye duyarlı, teknoloji ile iç içe yaşayan teknoloji severler. Finalistlerin tasarlayacağı çamaşır ve bulaşık makineleri ile buzdolaplarının 2–3 yıl sonrasını yansıtan tasarımlar olması bekleniyor. Başvurular, uluslararası jüri tarafından yenilikçi, günümüz kullanım koşullarına uygun ve orijinal olması göz önünde bulundurularak değerlendirilecek.

Yarışmaya dair görüşlerini bildiren Electrolux Global Desing başkanı Henrik Otto, bu seneki yarışmacılardan çığır açacak fikir ve çözümler beklediklerini ifade etti. Bu ürünler değerlendirilirken, özellikle hareketlilik, rahatlık, zaman tasarrufu, kullanılan malzemeler, kişiselleştirme, eğlendirme, teknoloji ve dayanıklılık gibi özelliklerin dikkate alınacağını da ekledi.

Tarihler: 25.02.2008~30.05.2008
son başvuru tarihi 30 Mayıs 2008 www.ElectroluxDesignLab.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması