İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları


İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları 2008

'İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları'nın dördüncüsü için heyecan başladı. Müracaatların başladığı yarışmalarla ilgili son elektronik katılım tarihi 18 Şubat 2008 olurken, projeler de en geç 26 Şubat'ta teslim edilecek.


"Mermer ve Diğer Doğal Taşlardan Ev ve Mutfak Eşyaları" kategorisinin de ilk kez bu yıl dahil olduğu yarışmalarda başarılı proje sahipleri para ödülünün yanı sıra uluslararası eğitim merkezlerinde de bir yıl eğitim görme fırsatı yakalayacak.

Yoğun rekabetin yaşandığı dünya piyasalarında Türk ihracatçılarının güçlü bir yer edinmesini sağlamak, ülkemize yeni markalar, yeni tasarımlar kazandırmak amacıyla İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tarafından düzenlenen 'İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları'nın dördüncüsü için start verildi. Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu'nun (ETMK) işbirliği ile gerçekleştirilecek yarışmada projelerin elektronik kayıtlar için son gün 18 Şubat olarak açıklandı. Sonuçların 2008 Mayıs ayında açıklanacağı organizasyonun bu yılki yeniliği ise "Mermer ve Diğer Doğal Taşlardan Ev ve Mutfak Eşyaları" kategorisinin de yarışmalara ilk kez dahil edilmesi olarak gösterildi.

Bünyesinde 26 bini aşkın ihracatçı firmayı barındıran İMMİB, tasarım ve iş dünyasından yoğun ilgi ile karşılaşan yarışmalarının bir yenisine daha hazırlanıyor. Kısa geçmişine rağmen önemli başarılar elde edilen önceki yarışmalarda 2005 yılında 35, 2006 yılında 54, 2007 yılında ise 26 proje olmak üzere bugüne kadar toplam 105 proje ödüle layık görülmüştü. Önceki organizasyonlarda dereceye giren projelere çeşitli para ödüllerinin verilmesinin yanı sıra birinci olan proje sahiplerine yurtdışında düzenlenen fuar, kurs/seminer gibi etkinliklere katılımları da İMMİB tarafından sağlanmıştı. 2006 yılında profesyonel kategoride birinci olan tüm tasarımcıları Hong Kong Houseware Fuarında götüren İMMİB, 2007 yılında ise birinci olan bütün tasarımcıları dünyanın önde gelen tasarım akademilerinden biri olan İtalya'nın Milano kentindeki Domus Academy'de tasarım kursuna göndermişti.

Başarılı Proje Sahiplerine Yurt Dışında Eğitim
'İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları'nın 4'üncüsünde seçici kurul üyeleri arasında ünlü tasarımcılar, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu profesyonelleri, Türkiye ve dünyada marka olmayı başarmış sektör kuruluşlarının üst düzey yöneticileri yer alacak. Yarışmada sonrasında belirlenecek ödüle aday katılımcı veya katılımcılar ise 2007/3 sayılı Eğitim ve Danışmanlık Yardımı Hakkında Tebliğ hükümleri çerçevesinde tüm eğitim ve yaşam giderleri karşılanarak bir yıllık yurt dışı eğitim hakkı kazanabilecektir.

Türk Sanayicisi ile tasarımcısını bir araya getirmek, tasarımın önemini anlatmak, sektörlere yeni ürünler ve bakış açıları katarken, ürünlerimizin uluslararası piyasalarda rekabet gücünü arttırabilmeyi amaçlayan 'İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları'nın 4'üncüsünde "Mermer ve Diğer Doğal Taşlardan Ev ve Mutfak Eşyaları" kategorisi de ilk kez dahil oldu. Bunun dışında "Metal Mutfak Eşyaları", "Plastik Ev ve Mutfak Eşyaları", "Elektrik - Elektronik & Küçük Ev Eşyaları" kategorilerinin de yer alacağı organizasyonda, ayrıca sektörlerinde profesyoneller ile öğrenciler olmak üzere iki bölümle birlikte yarışmalar toplamda 8 kategoride gerçekleşecek.

Elektronik kayıt kabulünün önümüzdeki günlerde başlayacağı yarışma ile ilgili son kayıt kabulü ise 18 Şubat 2008 olacak. Projelerin son teslim tarihi olarak da 26 Şubat 2008 günü olarak açıklanırken, dereceye girenlere ödülleri ise Mayıs ayında verilecek.

Detaylı bilgi: http://www.immib.org.tr/duyurular/tasarim2008_duyuru.asp

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması