Yıldız Teknik Üniversitesi 5. Kısa Film Festivali



Yıldız Teknik Üniversitesi, 5`inci kısa film festivaline hazırlanıyor

Türkiye `nin en köklü yükseköğrenim kurumları arasında yer alan Yıldız Teknik Üniversitesi , bünyesindeki sinema kulübünün öncülüğü ve organizasyonunda düzenlenen Ulusal Kısa Film Festivali `nin beşincisi için hazırlıklarını sürdürüyor.

31 Mart -4 Nisan 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Yıldız Kısa Film Festivali `nin yarışmalı bölümü için başvurular kabul edilmeye başlandı. Yarışmalı bölümünde yalnızca üniversite öğrencilerinin çektiği filmlere yer veren festival, yarışma dışı gösterimlerinde ise böyle bir ön şart aramıyor.

Bu yarışmaya yapıtlarını göndermek isteyenlerin dikkat etmeleri gereken bir diğer önemli husus da organizasyon komitesinin belgesel türdeki çalışmaları kabul etmemesi& Bunun dışında, herhangi bir konu sınırlaması olmaksızın, süresi 20 dakikayı aşmayan her türlü kurmaca, deneysel ve canlandırma filminizle aday olabilirsiniz. Başvuru ve film teslimi için son tarih ise 29 Şubat 2008. Yarışmada derece girenler çeşitli aynî ve naktî ödüller kazanacak.

Öte yandan, festival bünyesinde gerçekleştirilecek yarışma dışı gösterimlerde ise belgesel filmlere yönelik herhangi bir sınırlama olmadığı gibi, öğrenci olma şartı da aranmıyor. Amatör ya da profesyonel, öğrenci ya da mezun, elinde kendisine ait eski ya da yeni tarihli bir kısa filmi bulunan bütün yönetmenler, Yıldız Teknik Üniversitesi `nin önümüzdeki ilkbaharda düzenlenecek gösterimlerinde yapıtlarını izleyicilerle buluşturabilirler. Yarışma dışı gösterimlerde yer almak için son başvuru tarihi de yine 29 Şubat 2008 olarak belirlenmiş.

Organizasyon komitesi, düzenlenen bu etkinliğin, yarışma ve film gösterimlerinin ötesine geçerek, sinemaya ilgi duyan gençlerle sektörün profesyonelleri arasında bir köprü oluşturabilmesi için, festival bünyesinde bir çok söyleşi, panel ve atelye çalışmasına yer verileceğini açıkladı.

Ayrıntılı bilgi için: www.yildizkisafilm.org

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması