Uluslararasi Cumhuriyetciler Enstitusu Makale Yarismasi


Please see below for the announcement in Turkish.

Summary:

International Republican Institute organizes an essay contest for the young aged between 18 and 25. The topic is “For the 100th Anniversary of Turkish Republic, Turkey’s Role in the Modern World from the youth’s perspective: Relations with neighbors, the E.U. and the U.S.A - Towards a more active policy; obstacles and opportunities”. Essays will be evaluated by an independent jury, which consists of Dr. Sedat Laciner (Director of USAK), Sanli Topcuoglu (Veteran Ambassador), Dr. Zeynep Dagi (MP-AKP) and Enis Tutuncu (MP-CHP), and the results will be announced in December. The winners of the contest will have an opportunity to attend a Youth Leadership Academy in Ankara and go to Brussels to pass on their demands and opinions to European leaders in January 2008. Essays, written only in Turkish, must be sent to bkaraoglan@iri.org by 1 December 2007 along with personal contact information.

Uluslararasi Cumhuriyetciler Enstitusu Makale Yarismasi

Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü 18-25 yaş arası gençler için bir makale yarışması düzenlemektedir.

Sonuçları 12 Aralık 2007 tarihinde, www.gencoy.org websitesinde açıklanacak olan yarışmada, en iyi 10 makalenin sahibi gençler, ödül olarak, Ocak 2008’de Ankara’da yapılacak olan Liderlik Akademisi’ne katılma şansına sahip olacaklardır. Türkiye, Avrupa ve ABD’den eğitimcilerin liderlik gelişimi, ikna edici iletişim, koalisyon kurma ve savunuculuk gibi konularda vereceği eğitimlere katılan ve Türkiye için ortak bir vizyon geliştiren katılımcılar, Ocak 2008 tarihinde yapılacak olan basın konferansının ardından Brüksel’e giderek, Avrupalı liderlere taleplerini ve görüşlerini iletme fırsatına sahip olacaklardır. Tüm masraflar Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü tarafından karşılanacaktır.

Konu ve katılım koşulları aşağıdadır.

Konu


Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü için gençlerin gözünden Türkiye’nin modern dünyadaki rolü: Komşularla, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkiler- Daha aktif bir politika için engeller ve fırsatlar.

Katılım Koşulları


Katılımcılar 18-25 yaş arası olmalıdır (Doğum yılı 1982 ve sonrası olmak)
Her katılımcı yalnızca 1 makale ile katılabilir.
Makaleler tek bir kişi tarafından yazılmış olmalıdır.

Makaleler;

Özgün ve daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olmalıdır.
En az 1000 en fazla 2500 sözcükten oluşmalıdır.
1,5 satır aralığı, “Times New Roman” yazı tipi ve 12 punto ile yazılmalıdır.
Türkçe yazılmış olmalıdır.

Değerlendirme

Makalelerin değerlendirilmesi Dr. Sedat Laçiner (Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Direktörü), Sanlı Topçuoğlu (Emekli Büyükelçi), Dr. Zeynep Dağı (AKP Milletvekili) ve Enis Tütüncü (CHP Milletvekili)’ den oluşan bağımsız bir jüri tarafından yapılacaktır.

Makaleler, iletişim bilgilerini içerir bir ek ile birlikte, 5 Aralık 2007 saat 17.00’ a kadar bkaraoglan@iri.org adresine ya da 1 Aralık 2007 tarihinde ulaştırılacak şekilde posta yoluyla Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsü, Arjantin Caddesi, 5/3 Çankaya Ankara adresine gönderilmelidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması