Geniş Açı Proje Ofisi'nden Yeni Dönem Proje Geliştirme Atölyesi


Geniş Açı Proje Ofisi'nden Yeni Dönem
Proje Geliştirme Atölyesi
Geniş Açı Proje Ofisi Fotoğraf Atölyeleri Devam Ediyor


Geniş Açı Fotoğraf Sanatı Dergisi'nin on yıllık deneyiminden yola çıkılarak kurulan Geniş Açı Proje Ofisi, ağustos ayında gerçekleşen “Bireysel Vizyon Geliştirme” ve ekim-aralık ayları asında gerçekleşen "Proje Geliştirme Atölyesi"ni takiben yeni atölye çalışmalarına başlıyor.
Temel fotoğraf eğitimi almış ve fotoğrafla ileri amatör ya da profesyonel olarak ilgilenenlere yönelik, 3 ay sürecek olan ve toplam 10 oturumdan oluşan bu atölye süresince yapılacak değerlendirmeler ve araştırmalarla katılımcıların seçtikleri projeleri olgunlaştırması hedefleniyor.

Geniş Açı Proje ofisi atölyeleri, önümüzdeki günlerde 'Usta Sınıfları', 'Çağdaş Sanat Olarak Fotoğraf', 'Fotoğraf Kitabı Yapmak' başlıklarıyla çeşitlenecek.
Proje Geliştirme Atölyesi-II

Belli bir konu üzerinde uzun süreli çalışma yapmak isteyen ve bu konuda destek almak isteyen katılımcılara yönelik bu atölye, bir fotoğraf projesinin fikir aşamasından hazırlık aşamasına, çekim aşamasından değerlendirme ve sunum aşamasına kadar nasıl geliştirilebileceği konusunda katılımcıları bilgilendirmek, yönlendirmek ve projelerini hayata geçirmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Atölye kapsamında yapılacak çalışmalarla katılımcılar yeni fikirler üretme, fotografik anlatım olanaklarını ve kişisel beğenilerini keşfetme ve geliştirme, uzun süreli projeler gerçekleştirmek için gerekli stratejiler üretme ve üretimlerini estetik ve sanatsal olarak geliştirme konularında donanım kazanacaktır.

Katılımcılar atölye süresince üzerinde çalışacakları bir fikir, hikâye ya da tema saptayacak, bunun hangi formatla [35mm veya orta format (6x6, 6x9 vs.), renkli veya siyah beyaz, dijital veya film gibi] gerçekleştirebileceği ve çalışmanın ne şekilde sunabileceği araştırılacak, çalışmanın her aşamasında değerlendirmeler yapılacak, güçlü ve zayıf yönleri üzerine odaklanılacak, konunun nasıl ve ne yönde geliştirilebileceği ve kullanılan metod ve yaratıcı süreçler tartışılacak, yapılacak egzersizlerle fotoğrafların nasıl farklı şekillerde bir araya getirilebileceği ve bu gruplamaların hem tek tek hem de bir bütün olarak fotoğrafların gücünü nasıl değiştirebileceği üzerinde durulacaktır.

Atölye kapsamında katılımcıların çalışmalarının değerlendirilmesinin yanı sıra fotoğraf tarihinden ve fotoğraftaki güncel akımlardan örnekler verilecek, özellikle 1970'lerden sonra önem kazanan çağdaş sanat olarak fotoğraf kavramını destekleyen isimlerin çalışmaları incelenecek ve kitap/proje/internet sitesi incelemeleri yapılacaktır. • Hafta Sonu (11.00-14.00)
Atölye süresi: 5 Ocak-22 Mart 2008 arasında Cumartesi günleri toplam 10 oturum
(5 Ocak, 12 Ocak, 19 Ocak, 26 Ocak, 9 Şubat,
16 Şubat, 23 Şubat, 8 Mart, 15 Mart, 22 Mart)

Atölye saatleri: 11.00-14.00

Katılımcı Sayısı:
8
(Katılımcı sayısına göre, oturum sayısı aynı kalmak şartı ile atölye saatleri kısalabilir)

Atölye ücreti: 400 YTL
(Öğrenci ve Geniş Açı Dergisi eski aboneleri 300 YTL)

Son Başvuru Tarihi:
29 Aralık 2007 Cumartesi
Atölye katılımcıları başvuru sırasında sunacakları portfolyolara göre belirlenecek ve kendileriyle 31 Aralık 2007 Pazartesi günü temasa geçilecektir. Seçilen katılımcıların atölye ücretini 2 Ocak 2008 Çarşamba gününe kadar aşağıda belirtilen banka hesabına yatırması gerekmektedir. (Portfolyo sunumu için lütfen telefon ile randevu alınız)

Garanti Bankası
Galatasaray Şubesi (Şube no: 068)
Hesap No: 6299628
(Düo Yay.Rek.Tur.Fot. Koll. Şti adına)

(Atölyenin gerçekleşmesi için gerekli minimum sayıya ulaşılamaz ise atölye iptal edilir)

Ayrıntılı bilgi için
Tel: (212) 251 7003
E-posta: genisaci@genisaci.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması