Türk seramik sanatının belleği Tophane-i Amire`de


Türk seramik sanatının belleği Tophane-i Amire`de

06-30 Eylül 2007 tarihleri arasında Tophane -i Amire Kültür ve Sanat Merkezi `nde `Türk Seramik Sanatı` başlıklı bir sergi düzenleniyor. Sergide 1930`lardan günümüze Türk seramik sanatına katkıda bulunmuş sanatçıların yapıtları yer alıyor.


Bienalle eşzamanlı Tophane -i Amire Kültür ve Sanat Merkezi `nde düzenlenen, dünden bugüne bütün seramik eserlerini kapsayan `Türk Seramik Sanatı` sergisi ilk kez gerçekleştiriliyor.


Türk seramik sanatının belleğini oluşturarak geleceğine ışık tutmayı amaçlayan sergi 3 bölümden oluşuyor. Bunlardan ilki; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane -i Amire Kültür ve Sanat Merkezi ana sergi salonunda, 10`ar yıllık dönemler halinde düzenlenmiş 6 bölüm içinde, her biri kendi döneminin yapı taşı olan seramik sanatçılarının eserlerinden kurgulanmış ana sergi.


Genç seramikçiler


İkincisi; `Tek Kubbe` sergileme alanında Anadolu Üniversitesi GSF Seramik Bölümü, Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Seramik Bölümü, Hacettepe Üniversitesi GSF Seramik Bölümü, Marmara Üniversitesi GSF Seramik ve Cam Bölümü ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi GSF Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü başkanlarının bölüm önerileri olan ve 2000`li yıllarda çalışmalarını üreten genç seramik sanatçılarının eserlerinden oluşuyor. Üçüncüsü ise `Geleceğimiz` başlığı altında Yaratıcı Çocuklar Derneği üye okul öğrencilerinin bireysel ve grup çalışmalarının yer aldığı Sarnıç Galerisi .


`Türk Seramik Sanatı` sergisinde, 1992 yılında Maçka Sanat Galerisi `nde 40 sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen `Füreya Koral `a Saygı Panosu` da yer alıyor. Füreya Koral `ın 40. sanat yılı dolayısıyla hazırlanan ve daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan pano, Maçka Sanat Galerisi `nden sonra ilk kez `Türk Seramik Sanatı` sergisinde sergileniyor.

30 Eylül `e kadar açık

Sergide Hakkı İzet, İsmail Hakkı Oygar, Ayfer Karamani, Füreya Koral , Sasi Diran, Seniye Fenmen, Alev Ebuzziya Siesbye, Beril Anılanmert, Candeğer Furtun, Erdinç Bakla , Müfide Çalık , Nasip İyem , Lerzan Özer `in de aralarında olduğu yüzü aşkın seramikçinin yapıtları bulunuyor.


Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü ve 3. Boyut Proje Üretim Merkezi işbirliğinde Seramik Tanıtım Grubu ve Vitra Karo Sanayi Ticaret AŞ sponsorluğunda düzenlenecek olan sergi, 06-30 Eylül 2007 tarihleri arasında Tophane -i Amire Kültür ve Sanat Merkezi `nde seramikseverleri bekliyor.

2007-09-04 08:10:25 Referans

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması