Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması 2007 14.YIL


Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması 2007 14.YIL

Sessizlik boş bir tuvaldir. Bir sanatçı gelir. Işık vuran yüzünü loş gölgede onu bekleyen kalabalığa çevirir. Başıyla selamlar. Notalarını sessizliğe vurmaya başlar. Bestenin karakteri olgunluğa erişip seçildikçe resim tamamlanır. Müzik, binlerce kulakta farklı desenler bırakır… Sessizliğin uçsuz bucaksız koridorlarından biri daha insan esininin en güzel örneklerinden biriyle renklenmiştir.

HALICI Bilgisayarla Beste Yarışması, 14. yılında bizleri bir kez daha sessizliği yepyeni tınılarla dolduracak yaratıcı sanatçılarla buluşmaya çağırıyor. Çağımızı önceki tüm zamanlardan ayıran “bilgisayar” ve “bilişim teknolojileri” müziğin sessizlikle kurduğu bu mahrem yaşantıya eşlik ediyor. Yarışma esin ve yaratıcılığı bir arada değerlendirmeyi amaçlasa da, belki bir o kadar da insanla teknolojinin en uyumlu örneklerini arayıp bulmaya çalışıyor.

Geçen yılların her birinde kendine özgü yarışma formatı, nitelikli birer gösteri ve konser performansına dönüşen final törenleri ile Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması ülkemize yeni besteler kazandırma yolunda dikkate değer bir mesafe aldı. Yarışmadan türeyip serpilen besteler ve sanatçılar Türkiye’nin sanat dokusunda yepyeni gözenekler oluşturdu; estetik dünyamızı zenginleştirmeye katkı sağladı.

14. yılımızda sizleri de aramızda görmeyi ve Türkiye Bilişim Derneği etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek yarışmamızda birlikte olmayı diliyoruz.


Son katılım: 15 Ekim 2007, Pazartesi

Final ve Ödül Töreni: 14 Kasım 2007 Çarşamba 20.00
Ankara Sheraton Oteli, Balo Salonu

ayrıntılı bili için: tıklayınız

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması