Genis Aci Proje Ofisi | Bireysel Vizyon Gelistirme Fotograf Atolyesi


Genis Aci Proje Ofisi | Bireysel Vizyon Gelistirme Fotograf Atolyesi

Geniş Açı Proje Ofisi Fotoğraf Atölyeleri Başlıyor

Geniş Açı Fotoğraf Sanatı Dergisi'nin on yıllık deneyiminden yola çıkılarak kurulan Geniş Açı Proje Ofisi, bir süredir hazırlıklarını sürdürdüğü fotoğraf atölyelerine 6-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek "Bireysel Vizyon Geliştirme" atölyesi ile başlıyor. Atölyeler, önümüzdeki aylarda 'Usta Atölyeleri', 'Çağdaş Sanat Olarak Fotoğraf', 'Fotoğraf Kitabı Yapmak' ve 'Proje Geliştirme' gibi başlıklarla çeşitlenecek.

Bireysel Vizyon Geliştirme Fotoğraf Atölyesi
Bu atölye çalışması, portfolyo değerlendirmeleri, fotoğraf tarihinden ve fotoğraftaki güncel akımlardan örnekler, kitap/proje/internet sitesi incelemeleri ve projelerin tartışılması yoluyla katılımcıların fotografik yönelimlerini ve vizyonlarını şekillendirmesini, yeniden keşfetmesini ve daha güçlü kılmasını hedeflemektedir.

Atölye kapsamında katılımcıların önceki çalışmaları ve halen üzerinde çalıştığı işler değerlendirilecek, fotoğraf dünyasından benzer örnekler üzerine konuşulacak, karşılaştırmalar yapılacak, konuk fotoğrafçılar çalışmalarından örnekler sunup çalışma süreçlerini katılımcılarla paylaşacaktır. Her katılımcı, diğer katılımcıların çalışmalarının değerlendirilmesine aktif olarak katılacak böylece başkalarının fotoğrafını anlamanın kendilerine neler katabileceğini keşfedecek, görsel okuryazarlıklarını artıracaktır. Değerlendirmeler kapsamında katılımcıların güçlü ve zayıf yönleri üzerine odaklanılacak, kullandığı metod ve yaratıcı süreçler tartışılacak, projelerin potansiyelleri masaya yatırılacaktır.

Tüm bu egzersizler aracılığıyla katılımcıların geçmişinden, tutkularından, içgüdülerinden, ilham kaynaklarından, beğenilerinden ve bugüne kadar yaptığı çalışmalardan yola çıkarak daha kişisel bir yaklaşım kazanması, kendine yeni konular ve ilham kaynakları bulması, süje ile arasındaki engelleri aşması, fikirlerini yetkin bir şekilde ifade edebilmesi ve kapsamlı bir sonuca ulaşması için doğru araçların nasıl bulanabileceğinin araştırılması amaçlanmaktadır.

Atölye tarihleri: 6 Ağustos Pazartesi-11 Ağustos Cumartesi (6 gün)

Atölye saatleri: 13.00-18.00 (Toplam 30 saat)

Katılımcı Sayısı: 8-10

Eğitmenler:
Refik Akyüz-Serdar Darendeliler

Son Başvuru Tarihi: 27 Temmuz Cuma
(Portfolyo sunumu için lütfen randevu alınız)

Atölye ücreti: 300 YTL (Öğrenci ve eski Geniş Açı abonelerine 250 YTL)

Atölye katılımcıları başvuru sırasında sunacakları portfolyolara göre belirlenecek ve kendileriyle 30 Temmuz Pazartesi günü temasa geçilecektir. Seçilen katılımcıların atölye ücretini 2 Ağustos Perşembe gününe kadar aşağıda belirtilen banka hesabına yatırması gerekmektedir.

Garanti Bankası
Galatasaray Şubesi (Şube no: 068)
Hesap No: 6299628
(Düo Yay.Rek.Tur.Fot. Koll. Şti adına)

(Atölyenin gerçekleşmesi için gerekli minimum sayıya ulaşılamaz ise atölye iptal edilir)

Ayrıntılı bilgi için Tel: -(212) 251 7003 E-posta: atolye@gapo.org

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması