DFA Eğitimleri


DIGITAL FILM MAKING Eğitimi 23 Temmuz 2007de başlıyor.



DFA , 2001 yılından bu yana New York’ta sinema sektörüne bağımsız profesyoneller yetiştiriyor. New York Eyaleti ve New York Üniversitesi tarafından onaylanmış eğitim müfredatına sahip tek film okulu olan DFA, İstanbul’daki şubesinde de aynı programları uygulayarak yeni sinemacılar yetiştiriyor.



Öğrenciler, film yapımının tüm aşamalarını ünlü ve başarılı eğitmenlerden dersler alarak öğreniyor. Hiç bir film okulunda sunulmayan sınırsız ekipman, stüdyo ve laboratuvar kullanımı imkanlarıyla öğrenciler benzersiz bir eğitim ve tecrübe imkanına sahipler. Üstelik isteyen öğrenciler bazı dersleri New York merkezinde de alabiliyorlar.



Halihazırda öğrencilerin bir kısmı kendi bağımsız projelerini yürütmeye başladılar bile. Bir kısım DFA öğrencisi de yaz aylarında çekimleri başlayan uzun metrajlı sinema projelerinde kamera arkası çekimlerini yaparlarken , diğerleri reji, prodüksiyon ve sanat gruplarında görev alıyorlar. En son Birol Güven’in yapımcılığındaki Hamdi Alkan’ın yönetttiği “Bayrampaşa-Ben Fazla kalmayacağım” adlı komedi filminin Bayrampaşa Cezaevindeki çekimlerine katılan DFA öğrencileri, Sen-Der Genel Sekreteri Haluk Ünal’ın yönetmenliğindeki belgeselin çekimlerini yapıyorlar.



Senaryo derslerini Derviş Zaim’in verdiği Digital Film Making programının 7.dönemi 23 Temmuz’da başlıyor. Bu programda öğrenciler ; senaryo, prodüksiyon, yönetmenlik, kamera ve ışık teknikleri, ses kayıt teknikleri, kurgu ve audio postprodüksiyonu derslerini aldıkları yoğun ve heyecanlı bir sürece giriyorlar. Toplam 4 aylık eğitimden sonra 3 ay yine sınırsız ve ücretsiz olarak tüm DFA olanaklarından yararlanabiliyorlar.

Sınırlı sayıda öğrenci kabul eden DFA’nın bir üyesi olmak için son tarih 23 Temmuz 2007.



Digital Film Academy

Telefon: 212.219 6979

Halaskargazi cad. No:401 Kipman Apt. B Blok Kat:8 Şişli

(Şişli camii karşısındaki Ziraat Bankasının en üst katı)


New York’s DIGITAL FILM ACADEMY
ÖZEL DERS PROGRAMI:


Amaç, katılımcının uygulama ve deneyim yoluyla oyunculukta bilgi, doğallık ve yaratıcılığını geliştirebilmesidir. Çalışmada benimsenen yöntem "rol yapmamak", "yapmak" ve "olmak" üzerinedir. Oyuncunun iç dünyasına yapacağı yolculuklar, fiziksel, zihinsel ve duygusal ifade yollarını da geliştirmeyi amaçlar. Tiyatro oyunculuğu ve film oyunculuğu arasındaki farklar atölyenin başlıca konusudur.

Program içinde her öğrenci kendi yazacağı bir sahneyi aynı zamanda canlandırmaktadır.

EĞİTMEN : BERNA TUNALI

Program süresi
2 Hafta - 12 saat

Kontenjan
6

Program Tipi
Özel Ders

Ders Saatleri
11:00 - 14:00

Ders Günleri
Cumartesi, Pazar

Eğitimler 12 saatlik özel dersler halindedir. Öğrencilerin gelişimine ve talebine göre ileri seviye yeni özel derslerle devam edilmektedir.

Kimler için? Özel derslerimiz gerek tiyatro gerekse sinema oyunculuğu alt yapısını oluşturmak veya geliştirmek isteyenler için önemli bir pratik olanağı sağlamaktadır.

Program aynı zamanda kamera arkasında çalışan veya çalışmayı düşünenler için de destekleyici bir eğitimdir. Kamera karşısında çalışan ve kendisini izleme firsatı bulan oyuncu, çok daha kısa sürede deneyim kazanacak ve oyunculuğunu geliştirme olanağını yakalayacaktır.

Ne Kazanacaksınız ? Kamera önü Oyunculuk eğitimi öğrencileri , Digital Film Making öğrencilerimizin kısa film projelerinde rol alma durumunda birincil önceliğe sahiptirler. Öğrencilerimiz, tüm bu deneyimlerinin ve program boyunca sahnelediği performans çekimlerinin bulunduğu bir showreel CDsine sahip olacaktır. Ayrıca öğrencilerimiz periyodik olarak düzenlenen özel kokteylerde cast ajans yetkilileri, yönetmen ve yapımcılardan oluşan davetli grubunun karşısında sunum yapma / audition olanağı bulacaktır.



Adres: Halaskargazi cad. Kipman Apt. No:401 B Blok Kat:8 Şişli
Web:
http://www.digitalfilmacademy.com.tr/tr/home.asp

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması