Çanakkale Savaşları Resim Yarışması


Çanakkale Savaşları Resim Yarışması


Çanakkale Savaşları’nın anısını ve savaşın insanlığa kazandırdığı değerleri canlı tutmak amacıyla Avustralya’nın Sidney kentinde bulunan Gallipoli Memorial Derneği ile Gelibolu Memorial Ltd.Şti.’nin himayesinde Avustralya ve Türkiye’de paralel olarak “Çanakkale Resim Yarışması” düzenlenmektedir. Bu yıl ikincisi düzenlenecek yarışmanın Türkiye ayağı Gelibolu Memorial Ltd.Şti. ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilecektir.

Anılan yarışma, Çanakkale Savaşları’nın 100.yıldönümü olan 2015 yılına kadar sürdürülecektir. Bu süre içinde ödül kazanan eserler 2015’te Sidney’de açılması planlanan Gelibolu Müzesi’nde sergilenecek olup, müzede Türkiye’ye özel bir bölüm ayrılacaktır. Bu bölümde sergilenecek eserler ülkemizi temsil edecektir.

Söz konusu yarışmaya 18 yaş ve üzerindekiler katılabilecek olup, eserlerin en geç 23 Ekim 2007 tarihine kadar Derneğe ait www.gelibolumemorial.net adlı internet sitesinde duyurulacak adrese gönderilmesi gerekmektedir. Yarışmada birinci olan esere 10.000 YTL ödül verilmesi öngörülmektedir. Sonuçlar 29 Ekim 2007’de açıklanacaktır. Konu ile ilgili olarak 0-286-218 00 18/1514 no’lu telefondan Yrd.Doç.Dr.İhsan Doğrusöz ile temas kurulması mümkündür.

Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiler ve başvuru formu ekli dosyada yer almaktadır.

ayrıntılı bilgive başvuru için:
http://www.mersin.edu.tr/uploads/files/adms/16/929751form.pdf
http://www.gelibolumemorial.net/basvuruformu.doc

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması