Anadolu Hayat Emeklilikten Fotoğraf Yarışması


Anadolu Hayat Emeklilikten Fotoğraf Yarışması

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK TEN "KADIN GÖZÜYLE HAYATTAN KARELER" FOTOĞRAF YARIŞMASI

Anadolu Hayat Emeklilik, "Kadın Gözüyle Hayattan Kareler" projesi kapsamında kadınlarımızın ruhunu,emeğini,ışığını yansıttığı fotoğraf ve öykülerini bekliyor.
Anadolu Hayat Emeklilik, ev hanımlarına yönelik özel emeklilik planı ile kadınların yarınlarını güvence almakla kalmıyor "Kadın Gözüyle Hayattan Kareler" projesi ile de kadınların hayata ve olaylara bakışını sanat platformuna taşıyor.
Anadolu Hayat Emeklilik in İFSAK danışmanlığında yürüttüğü yarışmaya tüm amatör ve profesyonel kadın fotoğrafçılar, baskılı ve dijital olarak görüntülenmiş yaşam fotoğrafları ve bu karelerin küçük öyküleri ile 31 Ağustos 2007 tarihine kadar başvurabilir.
Anadolu Hayat Emeklilik "Kadın Gözüyle Hayattan Kareler" projesi ile gerek aile yaşamında gerekse iş yaşamında topluma büyük katkısı olan Türk kadınının bakış açısını daha iyi anlamak ve kamuoyuna yansıtmak amacını güdüyor. Günümüz Türkiye sinin farklı coğrafyalarında yaşanan, görülmeyeni gören, duyulmayanı duyan, hissedilmeyeni hisseden her kesimden kadınlarımızın ruhunu, emeğini, ışığını yansıtan bu hayat fotoğrafları tüm kadınlarımız için umut ve ışığın öncüsü olacak.
Konusunun uzmanı ünlü isimlerin yer alacağı bir jüri tarafından yapılacak değerlendirmenin sonuçları 20 Eylül 2007 tarihinde Anadolu Hayat Emeklilik in web sitesi ve gazetelerde yayınlanacak. Yarışmada ilk 3 kişiye para ödülü verilirken, seçilen fotoğraflar da özel bir sergide sanatseverlerle buluşturulacak.
Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler www.anadoluhayat.com.tr adresine başvurabilir veya 0212 317 70 25 numaralı telefonu arayabilirler.

Konu: Fotoğraf Yarışması
Posta Adresi :
Anadolu Hayat Emeklilik
İş Kuleleri Kule 2 K:16 4. Levent- İst. E-posta : iletisim@anadoluhayat.com.tr
Bilgi için : Lobby Halkla İlişkiler – Pelin Maktav
Tel: (0212) 284 63 63 – 0532 674 97 94


Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması

Görülmeyeni gören,
duyulmayanı duyan,
hissedilmeyeni hisseden....
Kadınlarımızdan; ruhunu, emeğini, ışığını yansıttığı
hayat fotoğraflarını ve
bu karelerin küçük öykülerini bekliyoruz.
Umut ve ışık, hep sizinle olsun.

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

1-YARIŞMANIN ADI

"Kadın Gözüyle Hayattan Kareler"

2-KONU VE AMAÇ

Yarışmanın konusu; kadınlarımızın ruhunu, emeğini, ışığını yansıttığı yaşam fotoğraflarından ve bu fotoğrafların mini öykülerinden veya görüntüleyene hissettirdiklerinden oluşmaktadır. Böylece kadının hayata ve olaylara bakışı ve algılayışı, sanatsal bir biçimde ifade edilmiş olacaktır. Yarışma bu amaçla; Anadolu Hayat Emeklilik tarafından, İFSAK - İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği nin danışmanlığında düzenlenmektedir.

3-KATILIM

Yarışma, Seçici Kurul dışında konuya ilgi duyan tüm amatör veya profesyonel kadın fotoğrafçılara açıktır. Daha önce başka yarışmalarda ödül almış veya yayınlanmış eserler yarışmaya kabul edilmeyecektir. Yarışmaya eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır. Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş katılımcıların fotoğraflarıyla ilgili izinler ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

4-BÖLÜMLER

Yarışma renkli baskı olmak üzere tek dalda yapılacaktır. Bununla birlikte yarışmaya dijital olarak görüntülenmiş ve kaydedilmiş fotoğraflarla da katılmak mümkündür.

5-FOTOĞRAFLARIN BOYUT VE ÖZELLİKLERİ

Basılı olarak gönderilen fotoğrafların kısa kenarı 18 cm den az, uzun kenarı 40 cm den fazla olmamalıdır ve paspartusuz gönderilmelidir. Dijital olarak görüntülenmiş fotoğrafların, kadraj dışında müdahale görmemiş olması ve bu tür eserlerin CD içerisinde en az 300 DPI çözünürlükte ve JPG formatında teslim edilmesi gerekmektedir. Dileyen yarışmacılar, fotoğrafın öyküsünü veya fotoğrafın fotoğrafçı üzerindeki izlenimlerini, gönderilere ekleyebilirler. Sergilemelerde bütünlük oluşturmak için dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğrafların, Anadolu Hayat Emeklilik tarafından gerekli görülen büyüklükte laboratuvar baskıları alınabilecek veya fotoğraflar yarışmaya gönderildikleri boyutlarda sergilenebileceklerdir.

6-ESERLERİN İŞARETLENMESİ

Baskıların arka yüzünün sol alt köşesine veya CD olarak teslim edilen fotoğraflarda CD nin üzerine 6 sayıdan oluşan bir rumuz, katılım formundaki sıra numarası ve eser adı yazılacaktır. Katılım formu eksiksiz olarak doldurulup bir zarfa konacak ve zarf kapatıldıktan sonra üzerine sadece rumuz yazılacaktır. Eserler belge niteliği de taşıyacağından hem katılım formuna hem de eser arkasına mutlaka çekildiği yer ve tarihi (yıl olarak) belirtilmelidir. Bu husustaki bilgilerin doğruluğundan katılımcı sorumludur.

7-ESERLERİN GÖNDERİLMESİ

Zarf ve eserler hasar görmeyecek şekilde paketlenip, aşağıdaki adrese posta ile gönderilecek veya elden teslim edilecektir. Postadaki gecikme ve hasardan Anadolu Hayat Emeklilik sorumlu değildir.
Yarışma Sekreteryası Adresi:
Anadolu Hayat Emeklilik İletişim Müşavirliği
İş Kuleleri Kule 2 Kat: 16 Levent - İstanbul Tel: 0212 317 70 25
E mail: iletisim@anadoluhayat.com.tr

8-ESER HAKLARI VE GERİ GÖNDERME

Yarışmada ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserlerin telif ve yayın hakları Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. ye ait olacaktır. Yarışmada ödül ve sergileme alan eserler Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. tarafından her türlü duyuru, baskılı malzeme, görsel ve yazılı iletişim, sergilemede kullanılabileceğinden ve ileride oluşturulabilecek katalogda yer alacağından, Anadolu Hayat Emeklilik arşivine girecektir. Bu eserlerle ilgili olarak yarışmacılar eserlerin telif ve yayın hakkını Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. nin ödemiş olduğu bedelle süresiz olarak Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. ye verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak, gerek Fikri ve Sınai Haklar Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderdiği eserinin/eserlerinin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, umuma iletim, faydalanma vb. umuma arzda gerekli bilumum haklar için Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. ye izin/muvaffakatname verdiğini kabul eder. Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği izni kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını men etmeyeceğini veya bu izin/muvaffakatname için herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder. Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. eserler için katılımcının yukarıda verdiği izin/muvaffakat karşılığında ayrıca bir bedel ödemeyecektir.Diğer eserler geri gönderilecek olup, bu sırada postada oluşacak gecikme ve hasardan firmamız sorumlu olmayacaktır.

9-YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışma Başlangıç Tarihi : 30 Nisan 2007
Son Katılım Tarihi : 31 Ağustos 2007
Değerlendirme Toplantısı : 17 Eylül 2007
Sonuç Bildirimi : 20 Eylül 2007
Ödül Töreni ve Sergi : Ekim 2007 (Kesin tarih, iletişim bilgilerini bırakan (GSM veya e-mail) tüm yarışmacılara aynı yöntemle ve ayrıca web duyurusu ile duyurulacaktır.)
Geri gönderimler : Kasım 2007

10-SEÇİCİ KURUL

1. Cem BOYNER (Boyner Holding Murahhas Azası)
2. Emine CEYLAN (Fotoğraf Sanatçısı)
3. Betül ÇIĞIR (Anadolu Hayat Emeklilik İletişim Müşaviri)
4. Tülin DİZDAROĞLU (Fotoğraf Sanatçısı)
5. Prof Dr. Güler ERTAN
(Soyadına göre alfabetik olarak sıralanmıştır.)

11-ÖDÜLLER

Birinciye 3.000.-YTL
İkinciye 2.000.-YTL
Üçüncüye 1.000.-YTL
Sergilemeye değer bulunan eserler 100.-YTL

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması