5. METRO Group Kısa Film Yarışması


5. METRO Group Kısa Film Yarışması

Tarihler: 05.06.2007~31.10.2007
son başvuru tarihi 31 Ekim 2007
www.metrogroup.de


Metro Group 5’inci Kısa Film Yarışması’na Dev Jüri
Dünyanın en büyük 3. perakende firması olan METRO Group, Sinema öğrencileri ve camiası için bir klasik haline gelen “METRO Group Kısa Fim Yarışması”nı kazanacak geleceğin yönetmenini sinema otoritelerinden oluşan dev bir jüri belirleyecek. Yarışmayı kazanan yetenekli Londra New York Film Akademisi’ne gönderilecek..
METRO Group ve TÜRSAK Vakfı’nın işbirliği ile bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan METRO Group Kısa Film Yarışması için start verildi. Türkiye’den dünyaya farklı renkler sunma potansiyeli taşıyan yönetmen adayı sinema öğrencilerinin uluslararası platformlarda eğitimine ve Türk sinemasının gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan “METRO Group Kısa Film Yarışması” için son başvuru tarihi 31 Ekim 2007.

Yarışma jürisinde bu yıl geçen yıllarda olduğu gibi yine alanlarında uzman, renkli isimler yer alıyor: Ayda Aksel (Oyuncu), Muharrem Gülmez (yönetmen), Nurgül Yeşilçay (Oyuncu), Atilla Dorsay (Sinema Eleştirmeni), Tevfik Başer (Yönetmen), Doğan Hızlan (Gazeteci), Ali Saydam (Gazeteci) ve Nurdan Tümbek Tekeoğlu (Metro Group Türkiye Temsilcisi) ve jüri başkanı Engin Yiğitgil (TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı).

Konu sınırlaması olmayan ve sinema öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmada filmi birinciliği kazanan öğrenciye ödül olarak, bu yıl Londra New York Film Akademisi’nde burslu sinema eğitimi ve 2 bin 500 Euro alacak. İkinci olanın 3 bin, üçüncü olanın 2 bin euro kazanacağı METRO Group 5. Kısa Film Yarışması’nda dördüncü ise bin euro para ödülü kazanacak.

Türkiye’de ‘Sinema ve İletişim’ alanında ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim gören gençlerin katılımına açık olarak düzenlenen yarışmaya 2007 yılında mezun olan öğrenciler de filmleriyle katılabilecekler. Herhangi bir tema sınırı olmayan yarışmada imgesel (fiction), deneysel, belgesel, animasyon vs. türünde, jenerik dahil 15 dakikayı geçmeyen projeler kabul ediliyor.

METRO Group dünyanın en önemli uluslararası perakendecilik şirketlerinden biridir. Grup, 2006 yılında 60 milyar Euro’luk bir satış rakamı gerçekleştirmiştir. Yaklaşık 264.000 çalışanı olan Şirket, 30 ülkede 2.100’ü aşkın mağaza ile faaliyet göstermektedir. Şirketin ticari faaliyetleri birbirinden bağımsız satış markaları yoluyla yürütülmektedir, bunlar: Cash & Carry toptan satış alanında dünya pazar lideri olan Metro/Makro Cash & Carry, Real hipermarketleri ve Extra süper marketleri, elektronik cihazlar alanında Avrupa pazar lideri olan Media Markt ve Saturn ve Galeria Kaufhof büyük mağazalarıdır. Daha fazla bilgi için www.metrogroup.de adresini ziyaret ediniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması