Archiprix Türkiye 2007 Yarışması


Archiprix Türkiye 2007 Yarışması

Yer: Archiprix
Tarihler: 21.05.2007~31.05.2007
Son Başvuru Tarihi: 13 Ağustos 2007

ARCHIPRIX- TÜRKİYE 2007 YARIŞMASINA BAŞVURULAR BAŞLIYOR
“MİMAR ADAYLARI İŞ BAŞINA!”

Türkiye’de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere Çimsa ana sponsorluğunda düzenlen “ARCHIPRIX-Türkiye 2007”ye başvurular başladı.
Genç mimar adaylarının yarışacağı“ARCHIPRIX-Türkiye” bu yıl 12. kez düzenleniyor.

Türkiye’deki tüm mimarlık okullarını ortak bir platformda buluşturarak yapıcı bir rekabet ortamı yaratan ve mimar adaylarının ufkunu genişleten ARCHIPRIX Yarışması, bugüne kadar 21 üniversiteden 617 öğrenciyi biraraya getirdi. ARCHIPRIX Yarışması’nın bir diğer özelliği ise 1996’dan bugüne kadar ödül alan 88 genç mimarın, mesleki başarılarına ulaşmaları yolundaki ilk adımı temsil ediyor olması.

ARCHIPRIX Yarışması, Doğan Hasol, Şevki Vanlı, Hülya Yürekli ve Ferhan Yürekli’nin kuruculuğunda, bu yıl Türkiye’de 12. kez gerçekleştirilecek.

ARCHIPRIX-Türkiye Grubu yönetiminde, Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı’nca, Çimsa ana sponsorluğunda düzenlenen ARCHIPRIX-Türkiye Yarışması’na, 13 Ağustos 2007, saat 17.00’ye kadar proje teslim edilebilecek.

Murat Artu, İzzet Fikirlier, Doğan Hasol, Kaan Özer ve Semra Uygur’dan oluşan ARCHIPRIX– Türkiye 2007 seçici kurulunda, Fatih Erduman ve Gözdemir Erdumar’da yedek üye olarak yer alıyor.

ARCHIPRIX – Türkiye 2007’nin biraraya getirdiği genç yetenekli mimarlar, bu yıl ödüllerini, Aralık ayında, Ankara’da düzenlenecek ödül töreninde alacaklar. Ayrıca yarışmaya katılan mimarların projeleri biraraya getirilerek oluşturulan yarışma kataloğu da Yapı Yayın tarafından hazırlanarak yine Aralık ayında ilgililerin beğenisine sunulacak.

2006–2007 akademik yılı, Şubat ya da Haziran dönemine ait bitirme ödevleri ile katılınabilen yarışma için başvuru formları, okulların Mimarlık Bölüm Başkanlıkları’ndan veya www.archiprixturkiye.com adresinden elde edilebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması