Alternative Camp Gonullusu Olmak Ister Misin?


ALTERNATIVE CAMP









daha özgür...

daha eşit...

daha insanca...engelsiz bir yaşam idealine sen de ortak ol!

ULUSLARARASI GÖNÜLLÜ ÇALIŞMA KAMPI




Alternative Camp 2007 Yaz Sezonunda İzmir-Aliağa (7 Mayıs-30 Ekim) ve Fatsa-Çamlık Plajı'nda (25 Haziran-30 Ağustos) düzenlenecektir. Gönüllü olarak katılmak için lütfen acele edin!

Gönüllü olmak için:
Lütfen www.alternativecamp.org sitesinden online olarak, “gönüllü başvuru formunu” oldurarak gönderin.


Iletişim ve sorularınız için:
+90 216 384 54 55
info@alternativecamp.org

ALTERNATIVE CAMP NEDİR?

1997 yılında "Dalmak Özgürlüktür" sloganıyla Akdeniz'de başlayan ve her geçen gün daha çok engellinin ve değişik bir engel grubunun sualtı dünyası ile tanışmasına öncülük eden Alternatif Kamp projesi, engelliler ve farklı ihtiyaç grupları için spor, eğitim, tatil ve entegrasyon altyapısı oluşturmayı hedefleyen, tamamen gönüllü bir girişimdir. Farklı engel grupları, farklı yaş ve cinsiyetler, farklı kültürler ve diller arasında kurduğu köprü ile grupların sosyal yaşama katılımına katkıda bulunarak, toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan bir model uygulamadır.

Kar amacı gütmeyen Alternative Cam, bağımsız ve gönüllüğün esas alındığı bir sivil toplum örgütüdür. Mevcut tesislerde gönüllük mantığı içerisinde ve ücretsiz olarak engellilere sağlanan spor, tatil ve eğitim kampları, Alternative Camp projesinin ilk basamağını teşkil etmektedir. Ulusal ve uluslararası platformda öncü ve örnek bir model olan Alternative Camp bir toplumsal dönüşüm dinamiğidir. Uyguladığı "çalışan sistemler" modeli ve projelerinin sürdürülebilirlik ve kendine yeterlilik özelliğiyle de alternatif bir sivil insiyatiftir.

Alternative Camp projesi 2002-2006 yılları arasında Bodrum, İzmir, Sinop, Van, Fethiye, Kaş ve Artvin'de gerçekleştirilmiş; 2500'den fazla engelli ve 600'den fazla yerli ve yabancı gönüllüye ulaşmıştır.

Alternatif Kamp Vizyonu ve Misyonu;

Engelliler arasında kültürel kaynaşma, sosyal rehabilitasyon ve fırsat eşitliği sağlanmasına katkıda bulunmak.
Toplumu sivil toplum bilinci ve gönüllülük kavramı ile tanıştırmak
Alternatif, yaratıcı ve üretken ruhların önlerindeki engelleri kaldırmak
Alt kültür, arabesk düşünce yapısı, yozlaşma, tembellik, cahillik, alkol-sigara bağımlılığı gibi etmenlerle ortaya çıkan "Sağlıksız toplum- sağlıksız birey" sarmalına alternatif çözümler üretmek ve uygulamak “
“Engelsiz Yaşam" idealine kavuşmak amacıyla kurulmuştur.
Alternative Camp'ın Hedef Kitesi:

Engelliler; Fiziksel ve zihinsel engelli tüm gruplar; omurilik felci, serebral palsi, körlük, sağırlık, muskuler distrofi, ampütasyon, otizm, mental reterdasyon, down sendromu, disleksi, şizofreni, vb...
Kronik hastalık grupları; Diyabet, astım, epilepsi, kas ve eklem hastalıkları, genetik hastalıklar
Yoksul ve yoksun gençlik; İlköğretim,lise,üniversite ve çalışan gençlik ile özel ilgiye muhtaç sorunlu gençlik,sokak çocukları ve uyuşturucu ve alkol bağımlısı gençlik grupları ve bireyler.

Aktiviteler:
Spor
Alternative Camp yüzme, snorkling, serbest dalış, aletli dalış, tüm su sporları, su jimnastiği, yapay tırmanma, plaj voleybolu, bocce, aerobik sabah sporu, basketbol, badminton, tenis, masa tenisi, binicilik, dağ bisikleti, outdoor aktiviteleri gibi sporun tüm alanlarında özel ihtiyaç gruplarına uygun spor altyapısı kurar. Sporcu ruhu ve sağlıklı yaşam Alternative Camp'ın temel taşlarındandır. Bu anlayış, kötü alışkanlıklardan kurtulmayı, sporcu disipliniyle yaşamayı teşvik eder. Kulüp ve olimpiyat sporcusu olabilecek yetenekli bireyleri keşfeder ve onları uygun klüplerle ve organizasyonlarla buluşturur.

Sosyal ve kültürel
Kamplarda entegrasyonu hızlandırıcı tiyatro, drama, dans, müzik, ritim, resim, satranç, seramik, grup oyunları, takım ruhu çalışmaları, kültürel geziler gibi sosyal aktiviteler düzenlenir.

Eğitim
Katılımcı grupların yaratıcılığını, yaşam becerilerini, genel kültürlerini geliştirici çalışmalarla onların toplumsal yaşama daha aktif katılımını ve üretkenliğini artırmayı hedefleyen Alternative Camp, resim, müzik, dans, seramik, bahçecilik, çevrecilik, bilgisayar, fotoğraf, el becerileri, yabancı dil, temel sağlık, ilk yardım, sağlıklı beslenme, kişisel gelişim, yön bulma, teknecilik alanlarında sertifikalı veya sertifikasız kurslar verir, sunumlar, workshoplar düzenler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması