Pınar, Geleceğin Ressamlarını Arıyor


Pınar, Geleceğin Ressamlarını Arıyor
Tarihler: 24.04.2007~18.05.2007
Son Başvuru Tarihi: 18 Mayıs 2007
www.pinar.com.tr
Pınar Resim Yarışması 26. yılında Ressam Prof. Hüsamettin Koçan ve ekibiyle yoluna devam ediyor
Pınar, geleceğin ressamlarını arıyor
Türkiye çapında 26 yıldır düzenlenen Pınar Resim Yarışması bu yıl da devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yeni bir vizyon kazanarak Türkiye çapında minik yetenekleri İstanbul’da ağırlayan Pınar, 2. Sanat Haftası için de adayları yarışmaya davet ediyor. Bu yıl 21 küçük yetenek Ressam Prof. Hüsamettin Koçan ve ekibi tarafından İstanbul`da düzenlenecek Pınar 2. Sanat Haftası Resim Atölyesi çalışmalarına katılmaya hak kazanacak.

Türkiye`nin öncü gıda markası Pınar, tam 26 yıldır çocuklara sanatı sevdirmek ve onların zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla devam ettirdiği "Pınar Resim Yarışmasına" 2007 yılında da devam ediyor. Bu yıl, Türkiye çapında ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenecek resim yarışmasını kazanan 21 yetenekli çocuk, İstanbul’da ünlü Ressam Prof. Hüsamettin Koçan ve ekibiyle, sanatla dolu bir hafta yaşama şansını yakalayacak.

Kazanan yetenekli çocuklar, ülkemizin kültür şehri İstanbul’da 5 gün boyunca ağırlanarak, hem atölye çalışmalarına katılacak hem de İstanbul’un tarihi, kültürel ve sanatsal mekanlarını refakatçileriyle birlikte ziyaret etme şansını yakalayacak.

Pınar’dan çocuklara İstanbul’da “Sanat Haftası”
Ön eleme ve final elemeleri sonucunda, tüm illerden gelen resimlerin değerlendirilmesiyle Türkiye çapında her bölgeden 3’er kişi olmak üzere toplam 21 asil ve 21 yedek öğrenci seçilecek. Seçilen öğrenciler, ödül olarak İstanbul’da 18-22 Haziran tarihleri arasında 5 gün boyunca, ünlü Ressam Prof. Hüsamettin Koçan ve ekibi yönetiminde, profesyonel malzemelerle resim atölyesi çalışmalarına katılmaya hak kazanacak. Bu atölye çalışması sonucunda çocuklara birer sertifika verilecek.
Kazanan 21 minik ressama atölye çalışmasının başlangıcında profesyonel resim malzemelerinden oluşan bir resim çantası hediye edilecek. Yarışmayı kazanan Türkiye’nin dört bir köşesinden 21 çocuk, İstanbul’a yanlarında bir refakatçi ile gelecek. 5 gün boyunca Pınar tarafından ağırlanacak olan çocuklar ve refakatçileri, sabah saatlerinde katılacakları atölye çalışmalarının devamında, İstanbul’un tarihi, kültürel ve sanatsal mekanlarına düzenlenecek gezilere katılma imkanına da sahip olacak. Kazanan öğrencilerin ve bir refakatçının ulaşım, konaklama ve yemek masrafları Yaşar Gıda Grubu tarafından karşılanacak.

Yarışmaya nasıl katılacaksınız?
Küçük ressamlar, yarışmaya istedikleri resim ve boya malzemesini kullanarak istedikleri sayıda resimle katılabilecekler. Çocuklar konu bakımından serbest bırakıldıkları yarışmada isterlerse büyümeyi, isterlerse geleceği isterlerse de serbestçe hayallerini resmedecekler.
25 cm x 35 cm veya 35 cm x 50 cm ölçülerindeki resim kağıdına yapılmış diledikleri kadar resimle "Pınar Resim Yarışmasına" katılabilecekler. Yarışmaya katılan çocukların, resimlerini en geç 18 Mayıs 2007 tarihine kadar, “Yaşar Gıda Grubu (Pınar), PK 904 35214 İzmir” veya Pınar Süt Mamulleri Sanayii A.Ş Kemalpaşa ASFALTI No.1 Pınarbaşı-İzmir adresine göndermeleri gerekiyor. Okullardan veya bireysel olarak gönderilen resimlerin ön elemesinin, konusunda uzman beş kişilik bir seçici kurul tarafından Mayıs 2007’de; final elemesinin de yine Mayıs ayı içinde uzman pedagog ressam ve eleştirmenler tarafından yapılması planlanıyor.
“Pınar Resim Yarışmasının” sonuçları, 01 Haziran 2007 tarihinden itibaren “www.pinar.com.tr” web sitesinde yayınlanmaya başlayacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması