YAĞLIBOYA VE AKRİLİK RESİM YARIŞMASI


YAĞLIBOYA VE AKRİLİK RESİM YARIŞMASI

AMAÇ

► “1. Narlıdere Belediyesi Yağlıboya ve Akrilik Resim Yarışması”nın amacı; Türk sanatçılarının son eserlerini bir arada sergilemek, sanat ortamımıza yeni eserler kazandırmak ve sanatçılarımızın verimini artırmaktır.

KONU

► Serbesttir.

KATILIM

► Her sanatçı, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ve sergilenmemiş en çok iki eseriyle katılabilir.

► Yarışma, Narlıdere Belediyesi çalışanları ve Seçici Kurul üyeleri ile onların birinci derece yakınları dışında, Türkiye Cumhuriyeti uyruklu tüm sanatçılara açıktır.

► Eserlerin uzun kenarı 150 cm’den fazla, kısa kenarı 50 cm’den az olmayacaktır.

ESER TESLİMİ

► Şartname ekinde yer alan Belge-1, eksiksiz doldurulmalı, sanatçının adı ve soyadının yanı sıra “Resim Yarışması 2007” yazılı bir zarfa konularak, eserle birlikte teslim edilmelidir.

► Yine ekte sunulan Belge-2 doldurulup eserin arkasına iliştirilmelidir.

► Eserler, Toplama Merkezi’ne, 15 Şubat 2007-27 Nisan 2007 tarihleri arasında (cumartesi-pazar dışında) her gün 17.00’ye kadar, belge karşılığı elden teslim edilmeli ya da kargo-posta yoluyla gönderilmelidir (Kargo-posta yoluyla ulaştırılacak eserlerin, sorumlu kişiye, son teslim tarihine kadar, imza karşılığı teslimi gerekmektedir. Kargo-posta gecikmelerinin yanı sıra eserlerin bu yolla ulaştırılması nedeniyle doğabilecek hasardan Narlıdere Belediyesi sorumlu tutulamaz.).

TOPLAMA MERKEZİ

Narlıdere Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü

Mithatpaşa Caddesi No: 297 Giriş Katı Narlıdere İzmir

Telefon: 0232 238 87 44 - Faks: 0232 238 87 40

SEÇİLİ KURUL

► “1. Narlıdere Belediyesi Yağlıboya ve Akrilik Resim Yarışması”nın Seçici Kurulu şöyledir: Prof. Dr. Yaşar Sami Gökyüz (Sanatçı), Yrd. Doç. Sevgi Avcı (Sanatçı), Yrd. Doç. Rasim Özgür (Sanatçı), Feyzi Korur (Sanatçı), Yrd. Doç. Turan Enginoğlu (Sanatçı), Mustafa Hazar (Sanatçı), Emine Özdemir (Sanatçı), Deniz Özkan (Belediye temsilcisi)


DEĞERLENDİRME


► Seçici Kurul, 1 Mayıs 2007 Salı günü Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde toplanarak ödüle ve sergilemeye değer eserleri belirler.

► Seçici Kurulun toplanabilmesi için en az yedi üyenin katılımı gereklidir.

ÖDÜLLER
► Başarı Ödülleri (3 adet) 3 x 2.000.00 (iki bin) YTL

► Mansiyon (2 adet) 2 x 500.00 (beş yüz) YTL

► Seçici Kurul, ödüllerin tümünü ya da bir kısmını vermemekte ya da paylaştırmakta serbesttir.

► Ödül alan eserlerin (başarı ödülü ve mansiyon) tüm hakları Narlıdere Belediyesi’nindir. Bu eserler geri verilmez.

► Ödüle ve sergilenmeye değer bulunan eserler bir katalogda toplanır.

SERGİLEME

► Yarışma sergisi, 17-28 Mayıs tarihleri arasında Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenir. Ödül töreni, 17 Mayıs’ta, aynı yerde yapılır.

ESERLERİN GERİ VERİLMESİ

► Ödüle ve sergilenmeye değer bulunmayan eserlerin geri verilmesine, Seçici Kurul toplantısından bir gün sonra, teslim edildikleri toplama merkezinde başlanacaktır.

► Sergilemeye değer bulunan eserler, serginin bitiminde (29 Mayıs’tan başlayarak) geri alınabilecektir. İl ya da yurtdışından gönderilen eserler, istenirse, kargoyla ve ödemeli olarak gönderilir. Geri verme işleminin başladığı tarihten itibaren 15 (on beş) gün içinde, teslim edildikleri toplama merkezinden alınmayan eserlerin kaybından veya uğrayabileceği hasardan Narlıdere Belediyesi sorumlu tutulamayacaktır.

DİĞER

► Şartname ve Katılım Formları, Narlıdere Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden ya da www.narlidere-bld.gov.tr adresinden sağlanabilir.

► Narlıdere Belediyesi, ödüle ve sergilemeye değer bulunan eserleri, afiş, katalog, broşür vb. her türlü tanıtım gereci olarak kullanma hakkına sahip olacaktır.

► Narlıdere Belediyesi, yarışmaya teslim edilen eserlerin taşınma ve sergilenmesi sırasında gereken önlemleri alır. Buna karşın doğabilecek aksaklıklarla ilgili olarak, yarışmanın Seçme ve Değerlendirme Kurulu’nun kararı geçerlidir.

► Yarışmaya katılan sanatçılar, bu şartname hükümleri kabul etmiş sayılırlar.

► Şartnamede belirtilmeyen konularda ya da kararsız kalındığında Narlıdere Belediyesi’nin kararı geçerlidir.

Tüm sanatçılarımıza başarılar dileriz.

ayrıntılı bilgi için:
http://www.narlidere-bld.gov.tr/upload/haber_4671899676.jpg

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması