Kayseri Belediyesi'nden 'Bir Anı Bir Fotoğraf' Yarışması


Kayseri Belediyesi'nden 'Bir Anı Bir Fotoğraf' Yarışması

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 'Kent Hafızası'nın oluşmasına katkı sağlamak ve kuşaklar arasındaki bağı güçlendirmek için 'Bir Anı Bir Fotoğraf ' isimli ödüllü fotoğraf ve anı yarışması düzenledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada neden böyle bir fotoğraf ve anı yarışması düzenlediklerine dikkat çekerek, 'Kayseri, yaklaşık 6000 yıllık geçmişi ve uygarlıklar kavşağı üzerinde yer alması ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Gerçekten de zengin bir kültür birikimine sahiptir. İşte bu zenginliğin kuşaktan kuşağa aktarılması ve anlatılması gerekir. Çünkü kentleri benzerlerinden farklı kılan, kendine özgü değerleridir. Bugün her insanın kimliği olduğu gibi kentlerin de kimlikleri ve hafızaları vardır. Biz de bu amaçla 'Bir Anı Bir Fotoğraf' yarışması düzenliyoruz. Bugün çevremize baktığımızda gördüğümüz binaların, tarihi eserlerin, doğal güzelliklerin, mahallelerin hatta komşumuzun kendisine ait bir hikayesi ve bu hikayesini destekleyen bir fotoğrafı vardır. Bu hikayeler ve fotoğraflar bize farklı duygular yaşatacak, bu şehrin bu günlere gelirken geçirdiği evreleri gözler önüne koyacaktır. Belki de en önemlisi yeni kuşakla eski kuşak arasında kopmaya başlayan bağı yeniden kuracaktır. Böylece hepimiz hem kendimizle hem de kentimizle ilgili yeni bir şeyler öğrenmiş olacağız. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız tarafından düzenlenen bu yarışma, hem kentin hafızasını ortaya çıkarmaya katkı sağlarken hem de fotoğraf sanatı ile uğraşanlara da yeni bir pencere açmış olacak' dedi.
Başkan Özhaseki, 11 Mayıs'a kadar sürecek başvurular için Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'ndan (0352 2071625 kultur@kayseri.bel.tr) bilgi alınabileceğini de sözlerine ekledi.

ÖDÜLLER
Birinciye 2000 YTL
İkinciye 1500 YTL
Üçüncüye 1000 YTL
Mansiyon 500 YTL (Üç kişiye)

Kayseri Büyükşehir Belediyesi “Bir Anı Bir Fotoğraf” Yarışması
ŞARTNAME

YARIŞMANIN AMACI
Fotoğrafın en önemli niteliği onun belge yanıdır. Tarihi bir kent olan Kayserimizin hatıralarını canlı tutmak ve bizden sonraki nesillere bu fotoğrafları ve anıları ulaştırmak istiyoruz. İnsanlar eski fotoğraflarını niçin saklarlar ki? ... Tabii ki yarınlara kalması için…


YARIŞMANIN KONUSU
Hızla değişen ve bir Dünya kenti olma yolunda önemli adımlar atan Kayserimizin tarihi, kültürel ve sosyal dokusunu yansıtmak ve kent hafızasına katkı sağlamak için hatıraların ve fotoğraf sanatının gücünden yararlanarak “Bir Anı Bir Fotoğraf” konulu yarışma açılmıştır.

KATILIM KOŞULLARI
1. Yarışma, Seçici Kurul Üyeleri ve onların birinci derece yakınları dışında, tüm halkımıza, açıktır.
2. Katılımcılar yarışmaya en çok 3 adet renkli veya siyah beyaz baskı ile katılabilir. Baskılar kesinlikle fotoğraf kağıdına yapılmış olmalıdır.
3. Fotoğraflar Kayseri sınırları içinde çekilmiş olmalıdır. Buradaki Kayseri ibaresinden Kayseri ve ilçeleri anlaşılmalıdır, bugünkü sınırları içerisinde değerlendirilmelidir.
4. Fotoğraflar ve anılar, fotoğraf baskıları dışında JPEG formatta, anılar da word dosyası olarak 12 puntoda yazılacak ve CD´ye kayıtlı olarak da gönderilecektir.
5. Katılım formu eksiksiz olarak doldurulmalı, imzalanmalı, fotoğrafların ve anıların kayıtlı olduğu CD ve katılım formu, üzerinde yarışmacının rumuzunun yazılı olduğu ayrı bir zarfın içine konulmalı ve fotoğraflarla birlikte zarar görmeyecek biçimde kapalı olarak teslim edilmelidir.
6. Fotoğrafların arka sağ alt köşelerine yapıştırılacak etiketlere, en çok 6 harfli rumuz yazılmalı ve tüm fotoğraflara sıra numarası verilmelidir. (Kayserili - 1 gibi)
7.Fotoğraflara ek olarak fotoğrafı hikâye eden bir anı yer alacaktır. Anılar 2000 kelimeden uzun olmayacaktır. Anılara uygun başlıklar verilecektir. İmla ve kompozisyon kurallarına dikkat edilecektir. Anıların yayınlanmasına karar verilirse Seçici Kurulun ya da Belediyemizin öngördüğü değişiklikler metin üzerinde yapılabilir.
8.Yarışma koşullarına uymadığı belirlenen fotoğraflar ve anılar yarışma dışı bırakılacaktır.
9.Ödül alan ve yarışmaya katılan fotoğraflar ve anılar Kayseri Büyükşehir Belediyesi Koleksiyonuna alınacak ve fotoğrafçının ve yazarının adı belirtilerek, belediyemizce gerekli görüldüğü zaman çeşitli basılı ve görsel materyallerde tanıtım ve kültürel amaçlı kullanılabilecektir. Bu durumda eser sahibine ayrıca bir telif ödenmeyecektir.
10. Yarışmaya katılan fotoğraflar ve anılar kesinlikle iade edilmeyecektir.
11. Tüm yarışmacılar, yarışma koşullarını ve seçici kurul kararlarını kabul etmiş sayılır.
Yarışma Takvimi:
Son katılım tarihi: 11 Mayıs 2007
Sonuç bildirimi: 11 Haziran 2007

Seçici Kurul:
1.Oktay Durukan
2.Prof Dr. Nevzat Özkan
3.Prof. Dr. İsmail Görkem
4.Doç. Dr. Yıldıray Özbek
5.Levent Çoruh

Ödüller:
Birincilik Ödülü 2000 YTL
İkincilik Ödülü 1500 YTL
Üçüncülük Ödülü
1000 YTL
Mansiyon 500YTL
Mansiyon 500YTL
Mansiyon 500YTL
Yarışma Sekreteryası:
Tel: 0352 2071625
E-Mail: kultur@kayseri.bel.tr
Katılım Adresi:Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı /KAYSERİ
Katılım formu:tıklayınız

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması