İçindeki Çocuğu Uyandır


İçindeki Çocuğu Uyandır

Son Başvuru Tarihi: 02 Nisan 2007
İletişim Adres: Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. RBTR/VEW1 Ahi Evran Caddesi No: 1 Polaris Plaza Kat: 22 34398 Maslak – İstanbul
Telefon: 0212 335 06 91
Faks: 0212 346 00 48
E-posta: cengiz.samer@tr.bosch.com
Web Sitesi: www.bosch.com.tr

Tasarım alanındaki yaratıcı beyinleri keşfetmek ve genç tasarımcıların mesleki gelişimine katkıda bulunmak amacı ile üç yıldır Bosch Elektrikli El Aletleri tarafından düzenlenen yarışma, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) İstanbul şubesinin desteği ile gerçekleştiriliyor.

''Oyuna devam'' sloganı ile ''hiç büyümeyen çocuklar için oyuncak tasarımı'' temasını işleyen ''İçindeki Çocuğu Uyandır'' oyuncak tasarım yarışması, üniversitelerin mühendislik, mimarlık ve güzel sanatlar fakültelerinin tüm öğrencilerine açık. Gelen talep üzerine, bu sene eklenen bir yenilik ile, belirtilen fakültelerde yükseköğrenim gören öğrenciler de projeye başvurabilecek.

20 Kasım 2006 - 2 Nisan 2007 tarihleri arasında başvurulara açık olan yarışmanın sonuçları Nisan 2007 tarihinde gerçekleştirilecek jüri toplantısında belirlenecek. Aralarında ünlü tasarımcıların da bulunduğu 7 kişilik jüri, yarışmaya katılan projeleri, yenilik boyutu, kullanıcı ile girdiği etkileşim zenginliği, farklı kesim ve yaş gruplarına hitap edebilirliği, kolay algılanabilirliği ve oynanabilirlik özellikleri ile değerlendirilecek.

Dereceye girenler ise, 2007 Mayıs ayında düzenlenecek ödül töreni ile açıklanacak.

Bosch Elektrikli El Aletleri tarafından düzenlenen ve yaratıcı beyinlerin çocuksu saflığının, yeni tasarımlar ile ortaya çıkarılmasını hedeflenen ''İçindeki Çocuğu Uyandır'' Oyuncak Tasarım Yarışması' nda ilk üçe giren proje sahipleri; dünyanın en ünlü tasarımcılarının eğitim gördüğü, İtalya, Milano'daki Domus Academy'de iki haftalık yaz semineri ile ödüllendirilecek. Mansiyon kazanan yarışmacılar ise Bosch Elektrikli El Aletleri' nin Almanya' daki Ar-Ge merkezinde staj yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, dereceye giren tüm öğrencilere Bosch Elektrikli El Aletleri Seti armağan edilecek.

İlk seneden itibaren; projenin genç tasarımcıların mesleki gelişimine katkıda bulunmak amacı doğrultusunda; dereceye giren oyuncaklar, tasarım konusunda önde gelen etkinliklerde ve alanlarda sergileniyor. Böylelikle, yarışmacılara; kendilerini ve çalışmalarını daha fazla kişiye tanıtma imkânı sağlanıyor.

Yarışma başvuru formları, kasım ayı sonunda ilgili üniversitelerin fakülte ve bölümlerinden temin edilebilecek. Bunun yanı sıra Kasım ve Aralık ayları boyunca aralarında İTÜ, Mimar Sinan Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, ODTÜ ve İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin de bulunduğu okullarda tanıtım toplantıları gerçekleştirilecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması