Fotoğrafın 4. Nesil "Genç Soluklar"ı Aranıyor


Fotoğrafın 4. Nesil "Genç Soluklar"ı Aranıyor

Genç fotoğrafçıların işlerini fotoğrafseverlerle buluşturmayı hedefleyen "Türk Fotoğrafında Genç Soluklar" projesi, 2007 yılında dördüncü kez gerçekleştiriliyor.

İlk olarak 2001'de, bugüne kadar çalışmalarını dar bir çevrenin dışına çıkarma şansını yakalayamamış ve Türk fotoğrafında "Ben de varım" demek isteyen genç fotoğrafçıların işlerini fotoğrafseverlerle buluşturma amacıyla yola çıkan keşif projesi "Türk Fotoğrafında Genç Soluklar", 2007 yılında dördüncü kez gerçekleştiriliyor.

Tek tek fotoğraflar üzerinden yapılan değerlendirmeler üzerine kurulu fotoğraf yarışmaları mekanizmasının dışında bir yapısı olan "Genç Soluklar", ülke fotoğrafındaki durgunluğu kırmayı, yeni isimlere ve yaklaşımlara öncelik tanımayı, fotoğrafçıların zamana yayılan belirli bir konu üzerine belli bir dil/duygu/yaklaşım bütünlüğü olan tematik çalışmalar yapmasını teşvik etmeyi hedefliyor.

Geçen Kasım ayında yayımlanan 50. sayısıyla 10 yıllık yayın hayatına son veren Geniş Açı Fotoğraf Sanatı Dergisi'nin editörleri Refik Akyüz ve Serdar Darendeliler'in kurduğu Geniş Açı Proje Ofisi'nin öncülüğünde hayata geçirilen ve yarışma amacı taşımayan "Genç Soluklar", yine iki ayaklı olarak gerçekleşecek ve seçilen çalışmalar hem Geniş Açı'nın 2007 sonbaharında yayımlanacak Türkçe/İngilizce 3. özel sayısı, hem de Türkiye'yi dolaşan bir sergi aracılığıyla fotoğrafseverlerle buluşacak. Ayrıca bu isimler, sadece ülke içinde değil, yurtdışında da çeşitli festivaller ve özel sergilerle çalışmalarını izleyicilere sunma ve fotoğraf dünyasında çok önemli olan uluslararası kontakların dikkatini çekme şansını yakalayacak.

Adını fotoğrafın "Genç Soluklar"ı arasına yazdırmak isteyen 30 yaş altındaki genç fotoğrafçıların, www.gencsoluklar.com adresindeki katılım formu doğrultusunda hazırlayacağı tematik portfolyolarını 14 Temmuz 2007 tarihine kadar, formda belirtilen adreslere ulaştırması gerekiyor.

Geniş Açı Proje Ofisi
Geniş Açı Fotoğraf Sanatı Dergisi'nin on yıllık deneyiminden yola çıkılarak kurulan Geniş Açı Proje Ofisi, yurtiçi ve yurtdışından sanat kurumlarıyla işbirliği içerisinde sergi, kitap, festival gibi çeşitli projeler gerçekleştirmek, Türkiye'den fotoğrafçıların yurtdışında tanınmasını sağlayacak aktivitelerde bulunmak, fotoğrafçılara çalışmalarında (editörlük, tasarım ve prodüksiyon konusunda) danışmanlık yapmak, onlar için çeşitli burs ve fon araştırması yapmak, şirketlere özel fotoğraf projeleri üretmek ve fotoğraf koleksiyonu oluşturmak üzere 2007 yılının başında hayata geçmiş bir organizasyondur. Sunduğu içerikle, fotoğrafla amatör olarak ilgilenenlerden profesyonel fotoğrafçılara kadar geniş yelpazede bir okuyucu kitlesine hitap eden Geniş Açı Fotoğraf Sanatı Dergisi'nın yayın çizgisine paralel bir şekilde projelerini gerçekleştirecek olan Geniş Açı Proje Ofisi, etkinlikleriyle fotoğrafın daha geniş kitlelerle buluşmasını ve uluslararası alanda ses getirecek işlere imza atmayı hedefliyor.

Sadri Alışık Sok. No:25 Kat 2 Daire 5 Beyoğlu-İstanbul
Tel: 212 251 7003 Faks: 212 251 7004
E-posta: gapo@gapo.org
www.gapo.org

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması