BOZKIRDA ÇOCUK OLMAK


SAKIP SABANCI MÜZESİ 4. RESİM YARIŞMASI
BOZKIRDA ÇOCUK OLMAK

Şöyle bir düşünün; sonu yokmuş gibi görünen bir düzlük, çok uzakta yüksek, bulutlar arasında dağlar, diğer tarafta uçsuz bucaksız bir çöl… İşte bozkır!

Bozkırda dört mevsim başka türlü yaşanır. İlkbaharda yemyeşil bir halı gibi seriliverir otlar. Yaza doğru rengârenk çiçeklerle donanır. Yaz ortasında sıcaktan yanıp kavrulur, boz bir renk alır. Ekim ayında kar yağar, Kasım ayında bütün dereler donar.

Her mevsimin çok zor geçtiği bozkırda yaşamanın kuralları vardır. Göçebe kuşları bilirsiniz. Yaz bittiğinde başka sıcak yerler bulurlar kendilerine. Göçebe topluluklar ise hayvan sürülerinin karınlarını doyurabilmek için yeni otlaklar ararlar. Bir yerde uzun süre kalıp yerleşemedikleri için eşyaları hafif, evleri taşınabilir, giysileri kalındır.

Bir düşünsenize! Bozkırda yaşayan bir çocuk olsaydınız, hayatınız nasıl olurdu? Hangi oyunları oynardınız? Ne tür oyuncaklara sahip olurdunuz? Yaşadığınız evi, arkadaşlarınızı, ailenizi, en sevdiğiniz hayvanı, kısacası bozkırda çocuk olmayı anlatacağınız bir resim yapın, bize gönderin…

NASIL KATILACAKSINIZ?

Resminizi yapmak için Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki Cengiz Han ve Mirasçıları; Büyük Moğol İmparatorluğu Sergisi’ni görürseniz hayal etmeniz daha da kolaylaşır. Eğer hala gezmediyseniz, sergiyi gezmenizi öneririz.
Sulu, kuru, pastel… Hangi boyayı kullanacağınıza siz karar verin!
35 x 50 ya da 25 x 35 cm resim kâğıdına resminizi yapın.
Birkaç cümlede nasıl bir bozkır hayal ettiğinizi ve bozkırda çocuk olarak ne hissettiğinizi resminizin arkasına yazın.
Resimlerinizi 16 Mayıs 2007 tarihine kadar, aşağıdaki adrese iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderin.
3 yaştan 14 yaşa kadar bütün çocuklar bu yarışmaya katılabilir. Yarışma 3 – 6, 7 – 10 ve 11 – 14 yaş gruplarında ayrı ayrı değerlendirilecektir.
Yalnızca bir resimle katılabilirsiniz. Birden fazla resim gönderdiğinizde resimlerinizin hiçbiri değerlendirilmeye alınmaz.
*** Ödül töreni 9 Haziran 2007 tarihinde yapılacaktır.

Sabancı Üniversitesi
Sakıp Sabancı Müzesi

Sakıp Sabancı Cad. No:22
Emirgan 34467 İstanbul

Bilgi İçin;

Müge Isıgöllü

0212 277 22 00

http://muze.sabanciuniv.edu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması