Art Bosphorus`tan Genç Sanatçılar Resim Yarışması


Tarihler: 12.02.2007~28.02.2007
Telefon: 0212 230 35 67 / 0212 231 47 50
Adres: Halaskargazi Cad. No: 300 Kat: 4 Şişli
Email: artbosphorus@gmail.com


Genç Sanatçılar Dikkat!
Art Bosphorus`tan Genç Sanatçılar Resim Yarışması
Mayıs ayında İstanbul yeni bir sanat fuarına merhaba diyor. Ariyel Fuarcılık ve Sanat Galericileri Derneği`nin işbirliğiyle 2–6 Mayıs 2007 tarihlerinde Feshane`de gerçekleşecek olan Art Bosphorus-Çağdaş Sanat Fuarı, Türkiye`den ve yurtdışından galerilerin katılımıyla önemli bir sanat etkinliği olmaya aday olduğunu gösteriyor. Fuarın yönetim kurulu üyelerinden Doğan Paksoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunu ifade etti: "Art Bosphorus sanatı daha geniş kitlelere yaymak, Türk ve dünya sanatçılarını bir dünya kenti olan İstanbul`da buluşturmak ve ülkemizin hak ettiği global vizyonu bir kez daha vurgulamak için gerçekleştirdiğimiz bir birlikteliktir." Fuarın en önemli sürprizlerinden biri ise Genç Sanatçılar Resim Yarışması.

Genç sanatçıların önünü açmak ve profesyonel yaşamlarında onları desteklemek amacıyla düzenlenen resim yarışmasına 35 yaşını geçmemiş olan tüm sanatçılar katılabilecek. Art Bosphorus`un Yönetim Kurulu Üyesi ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Kubilay Akman, bu yarışmanın genç sanatçılara sadece Türkiye`de değil Avrupa`da önemli kariyer imkânları sunacağını açıkladı. Çünkü Fuar Avrupa`dan da galerilerin, sanatçıların ve basın-yayın kuruluşlarının önemli bir ilgi odağı haline geldi. Yarışmanın sonuçları, sanatçıların önümüzdeki yıllardaki gelişimini etkileyecek niteliktedir.

Konusu ve malzeme tercihi serbest olan yarışmaya sanatçılar 1 adet eserle katılacaklar. Resmin kısa kenarı 100 cm.den küçük, uzun kenarı 160 cm.den büyük olmayacak. Eserlerin arkasında bir etikete sanatçının adı, doğum yeri ve yılı, iletişim adresi ve telefonu, resmin boyutları ve adı yazılacak. Bunun yanında yarışmacıların özgeçmişlerini ve 5 adet farklı eserin fotoğraflarını/dialarını da teslim etmeleri gerekiyor.

Yarışmanın jürisi Nazan Erkmen, Erhan Ersöz, Kıymet Giray, Komet, Ertan Mestçi, Kaya Özsezgin ve Doğan Paksoy`dan oluşuyor. Son başvuru tarihi 21 Nisan 2007 olan Genç Sanatçılar Resim Yarışması`nın Birincilik Ödülü 5.000 YTL, İkincilik Ödülü 2.000 YTL, Üçüncülük Ödülü 1.000 YTL. Ayrıca "Gençsanat Dergisi" özel teşvik ödülü ve Talens/Sanat Dünyası Sanatsal Ürünler Pazarlama Ltd. Şti. tarafından her birine boya seti verilecektir.

Yarışmaya katılacak olanlar başvurularını aşağıdaki adrese yapabilir ve detaylı bilgileri email ya da telefonla arayarak alabilirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması