YILIN GAZETECİLİK ÖDÜLÜ 2006 Abdi İpekçi Anısına



Basında Güvenin simgesi Milliyet, toplumsal sorumluluğunun bilincinde olarak kendisini mesleğine adayan, etik değerlere bağlı, gerçeklerin peşinden koşan gazetecileri Abdi İpekçi’nin anısına düzenlediği Türkiye’nin en saygın ve büyük gazetecilik yarışmasına katılmaya davet ediyor.



KATILIM KOŞULLARI:

1 - Ödüle aday yapıtların, gazeteciliğin evrensel kurallarından olan ve Milliyet Yayın İlkeleri’nde belirlenen temel ilke ve kurallara uygunluğu gerekir. Seçici Kurul, bu ilkeleri göz önünde bulundurarak değerlendirme yapar. Söz konusu ilkeleri içeren metin Ödül Sekreterliği’nden edinilebilir.

2 - Adaylar yarışmaya haber ve haber fotoğrafı türünde yapıtlarla katılabilirler. Aday yapıtlara konu olan haber ya da fotoğrafın ilk yayınlarının Türkiye genelinde dağıtımı yapılan yaygın gazetelerde yayımlanmış olması gerekir. Adaylar bir türde ve tek yapıtla başvurabilirler. Haber ajanslarında çalışan gazeteciler de yayımlanmış haber ya da fotoğraflarıyla katılabilirlerler.

3 - Adaylar başvurularında gazetecilik dışında başka bir profesyonel işi olmadığını taahhüt etmelidirler.

4 - Adaylar başvurularını doğrudan yapabilecekleri gibi, kamu kuruluşları, üniversiteler, eğitim kurumları, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile yaygın gazete, dergi ve televizyonların genel yayın yönetmenleri de aday gösterebilirler. Ayrıca, ödül sekreterliği gazeteleri izleyerek, Seçici Kurul’a aday sunabilir. Adayların önerilmelerine kendi imzalarıyla onayları eklenmelidir. Haber birden fazla gazetecinin ortak ürünü ise, para ödülü aralarında bölüştürülür, her birine ödül belgesi verilir.

5 - Başvurular kesinlikle açıklanmaz. Seçici Kurul kesin değerlendirmesini Nisan 2007 ayı içinde yapar. Her iki türde de ödül tek olarak verilir; bölüştürülmez, mansiyon yoktur.

6 - Ödül, 31 Mart 2006 ile 31 Mart 2007 tarihleri arasında yayımlanmış en iyi haber ve fotoğrafın sahibi olan gazetecilere verilir.

7 - Ödül kazanan haber sahibi gazeteciye 30 bin YTL, fotoğraf sahibi gazeteciye 10 bin YTL ile bir ödül belgesi sunulur.

8 - Adaylar yapıtlarını 11 nüsha olarak göndermelidirler. Gazetede yayımlanan fotoğrafa orijinalinin karta basılmış şekli 11 nüsha olarak eklenmelidir. Adaylar yarışmaya tek haber fotoğrafıyla katılabilecekleri gibi, habere ilişkin seri fotoğraflarla da katılabilirler. Haber ya da fotoğrafın çıktığı sayfa bütün halinde gönderilmelidir.

9 - Yapıt sahibinin bir A4 kâğıdını aşmayan özgeçmişleri (11 kopya olarak), bir adet fotoğraflarıyla gönderilmelidir. Adayların açık adresleri, telefon numaraları, varsa fax numaraları, e-posta adresleri başvuruda yer almalıdır.

10 - Aday yapıtlar 6 Nisan 2007 günü saat 17.00’ye kadar “Doğan Medya Center, Milliyet Gazetecilik Ödülleri, 34204 Bağcılar, İstanbul” adresine elden teslim edilmeli ya da 6 Nisan 2007 tarihinden 3 gün önce postaya verilmiş olmalıdır. Ayrıntılı bilgi için tel. 0212 505 63 49

SEÇİCİ KURUL

Oktay EKŞİ (Dünya Basın Konseyleri Birliği Başkanı)
Ara GÜLER (Fotoğraf Sanatçısı)
Doğan HEPER (Milliyet Gazetesi Yazarı)
Sibel İPEKÇİ (Abdi İPEKÇİ'nin Eşi)
Sami KOHEN (Milliyet Gazetesi Yazarı)
Güngör MENGİ (Vatan Gazetesi Başyazarı)
Erdal ŞAFAK (Sabah Gazetesi Başyazarı)
Prof. Dr. Haluk ŞAHİN (İletişim Uzmanı, Yazar)
Prof. Dr. Melda CİNMAN ŞİMŞEK (Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı)
Mehmet Y. YILMAZ (Hürriyet Gazetesi Yazarı, Doğan Burda Ceo’su)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması