İtalya'da Üniversite Bursu Ödüllü Tasarım Yarışması


Istituto Europeo di Design her zaman sosyal konulara değer vermiştir. Toplum ve problemleri üzerine çevresel projelerden küresel ısınmaya ve AIDS, uyuşturucu, açlık ve fakirlik gibi problemlere yeni bakış açıları getiren tasarım projelerine destek vermektedir. Katılımcılardan aşağıdaki sosyal olaylardan biri için yenilikçi bir fikir geliştirmeleri istenmektedir. Istituto Europeo di Design üniversite programlarına burs ödüllü tasarım yarışması başvurularını IED Türkiye temsilcisi Firenze Yurtdışı Eğitim aracılığı ile yapabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi ve başvuru için firenze@firenze.com.tr ye mail atabilirsiniz.



Son katılım tarihi 15 Mart 2006

Lise son sınıf öğrencileri ve lise meunları katılabilir.



Design For a Better World



Tasarım


1)Yaşlılar için cep telefonu tasarımı (Endüstriyel Tasarım)

Bu proje yaşlılara iyi bir arkadaş olacak onların tarafından kolaylıkla kullanılacak bir cep telefonu tasarlamayı amaçlamaktadır.

2)Gençler için sosyal aktivite merkezi ( Interior Design)

Bu projenin konusu gençler için bir araya gelip spor yapabilecekleri, motorsikletlerini tamir edebilecekleri, duvarları boyayabilecekleri, müzik yapabilecekleri yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak bir alan yaratmaktır.



Görsel Tasarım


1) Cinsiyet Eşitliği

Bu projenin amacı kadın ve erkeğin rollerinin açıklanmasına bağlı ayrımcılığı ve şiddeti sona erdirmek ve klişeleşmiş bu rollerin tarihsel ve sosyal nedenlerini öğrenmektir.


2)Uyuşturucu Bağımlılığı

Bu projenin amacı uyuşturucuya karşı onun denenmesinin yanlışı ve korkutucu sonuçları hakkında bir kampanya yürütmektir.



Moda Tasarım


1)Günümüzün Yaşam Tarzı

Bu proje şehrinizdeki yerel görünüşü ve onun hakkında bilgi verilmesi.Metropolitan ruhunun - kültürel ve dini fenomenlerle gençlerin sorunlarından kaynaklanan durumlarla - gençliğin kendi stilini yaratmasına, kültür iletişimini sağlamalarına yani stilin yeni biçimlerine kimlik vermelerine etkilerini içermektedir.


2)Sanayileşmenin Geliştirilmesi

Kendi doğal ve tarımsal kaynaklarını kullanacak araç gereçleri bulunmayan bir çok az gelişmiş ülke vardır. Bu projenin amacı azgelişmiş ülkelerin endüstrileşmiş pazarlarla ticari rekabate girmesi için ürünlerini geliştirmelerine yardım edici yaratıcı fikirler yaratmayı içerir.



İletişim


1)Yoksulluk

Bu projenin amacı etkili bir kampanya ile yoksulluğa dikkat çekmek ve gerekli kaynakları olmayanları tüm dünyaya karşı temsil etmektir.


2)Çevre Problemleri

Çevreyi korumak hepimizin sorumluluğudur. Su, ormanlar, okyanuslar gibi doğal değerleri korumak hepimizin görevidir. Bu projenin amacı insanın daha iyi bir dünyada yaşamasını amaçlayan ve doğayı koruyan bilinçli projeler üretmektir.





Katılım şartları ve ayrıntılı bilgi için lütfen firenze@firenze.com.tr ye mail atınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kelebekler Vadisi logo yarışması

Düzce Üniversitesi Amblem ve Logotype Yarışması